Facebook Twitter YouTube pinterest flipboard Files-fm Tagpaker Raindrop-io Telegram Scribd Slideshare

50 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΚΟΛΠΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΚΟΛΠΑ
50 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΚΟΛΠΑ
1=> ΠΙΝΕΤΕ νερό περίπου 15-30 λεπτά πριν ξεκινήσετε να τρώτε γιατί έτσι πετυχαίνετε καλύτερη χώνεψη. Μην πίνετε ανάμεσα στα γεύματα ούτε κατά τη διάρκεια αυτών. Το πολύ νερό κατά την διάρκεια των γευμάτων μειώνει τα γαστρικά υγρά και επιβραδύνει την διαδικασία της πέψης.
2=> ΠΙΝΕΤΕ αρκετό νερό, εκτός του ότι κόβει την όρεξη, βοηθάει τα νεφρά να λειτουργούν σωστά. Όταν τα νεφρά δεν λειτουργούν σωστά, ο οργανισμός μας αναγκάζει το συκώτι να κάνει μέρος της δουλειάς τους. Αυτό σημαίνει ότι το συκώτι δεν προλαβαίνει να μεταβολίσει τη σωστή ποσότητα λίπους και έτσι ένα μέρος θα καταλήξει να αποθηκευτεί στον οργανισμό.
3=> ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ, πράσινο τσάι, σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα, τα άτομα που κατανάλωναν 3 φλιτζάνια πράσινου τσαγιού καθημερινά, μείωσαν το βάρος τους κατά 4,6 περισσότερα κιλά, σε σχέση με όσουν δεν κατανάλωναν τσάι και ακολουθούσαν την ίδια διατροφή.
4=> ΤΡΩΤΕ σε όλα σας τα κύρια γεύματα μία ικανή ποσότητα πρωτεϊνών οι οποίες είναι απαραίτητες για να διατηρήσουν την ισορροπία μεταξύ ινσουλίνης και γλυκαγόνης και κατά συνέπεια να εξασφαλίσουν περισσότερες καύσεις λίπους.
5=> ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ να καταναλώνετε τουλάχιστον (αν δεν ασκείστε) απο 0,8 εώς 1,2 γραμ. πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Όσοι ασκήστε αναλόγως της έντασης και της συχνότητας της άσκησης θα χρειαστήτε από 1,5 εώς 2,5 γραμ./κιλό βάρους.
6=> ΤΡΩΤΕ πάντα ισορροπημένα, για να αδυνατίσετε υγιεινά, δεν πρέπει μόνο να μειώνετε τις θερμίδες, αλλά και να τηρείτε την σωστή αναλογία πρωτεΐνης, υδατάνθρακα και λιπαρών, που είναι πολύ σημαντική, καθώς βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου, η οποία τονώνει τον οργανισμό και καίει το λίπος.
7=> ΝΑ ΤΡΩΤΕ γεύματα που να περιέχουν περισσότερες τροφές με μεγάλο όγκο και βάρος όπως τα χόρτα, τα λαχανικά και τα φρούτα και λιγότερες τροφές μικρού όγκου και βάρους που είναι συνήθως τα γλυκά και τα άμυλα τα οποία δίνουν πολλές θερμίδες για το λίγο βάρος που έχουν με αποτέλεσμα να ανεβάζουν στα ύψη τις θερμίδες του γεύματος χωρίς να σας χορταίνουν. Προσπαθήστε να συνοδεύετε δηλαδή τα άμυλα με χόρτα ή λαχανικά και φρούτα που δίνουν λιγότερες θερμίδες με μεγαλύτερο όγκο και βάρος τροφής για να χορταίνετε περισσότερο χωρίς να ανεβαίνουν στα ύψη οι θερμίδες του γεύματος.
8=> ΝΑ ΤΡΩΤΕ, πάντα ένα πλούσιο και ισορροπημένο πρωινό γεύμα θα σας δώσει περίπου το 1/3 των καθημερινών θερμίδων σας και θα σας προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια για να δουλέυετε για τουλάχιστον 6 ώρες. Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που τρώνε καλό πρωινό τείνουν να είναι πιο λεπτοί. Οι ειδικοί λένε να τρώμε ένα πλούσιο πλήρες πρωινό και να περιορίζουμε σε ποσότητα τα επόμενα γεύματα. Το πρωινό είναι το μόνο γεύμα που μπορεί και πρέπει να είναι πλούσιο.
9=> ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ να μειώσετε τις θερμίδες των τροφών που περιέχουν λιγότερο χρήσιμα συστατικά και κυρίως αυτών που περιέχουν ζάχαρη και πολλές θερμίδες προερχόμενες από λίπος. Αν «κόψουμε» από οπουδήποτε, ο οργανισμός θα στερηθεί απαραίτητες για τη λειτουργία του θρεπτικές ουσίες και μέσα σε αυτές και τις λιποτροπικές ουσίες που θα τον βοηθήσουν να κινητοποιήσει την απώλεια λίπους.
10=> ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ να τρώτε σε ικανές ποσότητες από όλα τα είδη υδατανθράκων, γιατί τυχόν έλλειψη τους θα μειώσει την ενεργητικότητα σας και θα δυσχεραίνει την καύση λίπους.
11=> ΤΡΩΤΕ περισσότερα μονοακόρεστα λιπαρά. Συστήνεται το 70% των λιπαρών να προέρχεται από μονοακόρεστα λιπαρά το 15% από κορεσμένα το 10% από πολυακόρεστα Ω6 και το 5% από πολυακόρεστα Ω3.
12=> ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ κάθε γεύμα σας να περιέχει τουλάχιστον κατά τα 2/3 ωμές τροφές δηλ. σαλάτες και φρούτα διότι είναι ζωντανές τροφές έχουν όλα τους τα ένζυμα (εάν δεν έχουν κοπεί πρόωρα), μας βοηθούν να αφομειώσουμε και να χωνέψουμε καλύτερα τις τροφές και να διατηρήσουμε στο σώμα μας ένα αλκαλικό περιβάλον που θα μας βοηθήσει να έχουμε καλύτερη διάθεση και περισσότερη ενέργεια.
13=> ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ανά 3 ώρες να τρώτε κάτι για τι κάθε 3 ώρες εκκρίνεται γαστρικό υγρό, το οποίο είναι πολύ όξινο και το οποίο προκαλεί φούσκωμα, καούρα και κάψιμο στο λαιμό, όταν έρθει αντιμέτωπο με ένα άδειο στομάχι. Για να το προλάβειτε αυτό, φάτε ένα σνάκ πρίν το τρίωρο.
14=> ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΤΕ διαιτητικά προϊόντα που περιέχουν λιγότερη ποσότητα λίπους και ζάχαρης και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτείνες, όπως τυριά, γιαούρτια και γάλατα με χαμηλά λιπαρά, κρίθινα παξιμάδια με πάνω από 65% κρίθινο αλεύρι, παξιμάδια σικάλεως, δημητριακά ολικής αλέσεως, εναλλακτικά γλυκαντικά όπως ζάχαρη καρύδας, στεβια, φρουκτόζη, φιλέτα λευκού και κόκκινου κρέατος, άπαχα ψάρια και γενικώς όποιες τροφές περιέχουν λιγότερο λίπος και λιγότερη ζάχαρη.
15=> ΝΑ ΤΡΩΤΕ, 3 εώς 5 μερίδες φρούτων την ημέρα έτσι θα παρέχετε στον οργανισμό σας μία πληθώρα απαραίτητων βιταμινών. Επίσης τα φρούτα τονώνουν και αποτοξινώνουν τον οργανισμό και δρουν προστατευτικά έναντι πολλών νόσων.
16=> ΝΑ ΜΑΣΑΤΕ, καλά την τροφή σας, διότι το στομάχι δεν έχει δόντια και αν δεν μασάτε καλά δέν θα χωνέψετε και καλά.
17=> ΝΑ ΤΡΩΤΕ αργά και να αφιερώνετε τουλάχιστον 20 λεπτά σε κάθε σας γεύμα, διότι ο εγκέφαλος χρειάζεται 15-20 λεπτά για να αντιληφθεί ότι έχει επέλθει ο κορεσμός της πείνας.
18=> ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ τις σκληρές τροφές γιατί όσο πιο σκληρή είναι μια τροφή, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεσαι για να τη φας. Έτσι, ο οργανισμός έχει το χρόνο να καταλάβει πότε χόρτασε. Προτίμησε, λοιπόν, μια μπριζόλα αντί για κιμά ή ένα μήλο αντί για μια μπανάνα. Μελέτες έχουν δείξει πως όσο πιο πολλή μάσηση απαιτείται για το φαγητό, τόσο πιο γρήγορα αναπτύσσεται το αίσθημα κορεσμού της πείνας, με αποτέλεσμα να τρώει κανείς λιγότερο.
19=> ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ να έχετε πάντα στην κουζίνα σας απλά, εύκολα και υγιεινά φαγητά. Αυτά τα φαγητά που ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα σας βοηθούν αφάνταστα στο να τηρήσετε την δίαιτά σας γιατί σας απαλλάσουν από το να καταφύγετε στο πρόχειρο φαγητό. Για τέτοια γεύματα θα πρέπει να έχετε προετοιμάσει : έτοιμες καθαρισμένες σαλάτες, έτοιμα βρασμένα ασπράδια αυγών, ξεπαγωμένα φιλέτα κρεατικών και τυρι χαμηλών λιπαρών.
20=> ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ το αλκοόλ, αν δεν μπορείτε να το κόψετε εντελώς, μειώστε την ημερήσια κατανάλωση αλκοόλ στο ένα ποτήρι κρασί. Εννοείται, πως για όσο καιρό είστε σε καθεστώς δίαιτας, πρέπει να ξεχάσετε τα αλκοολούχα ποτά που φαίνεται πως αυξάνουν την αποθήκευση λίπους κατά 73%.
21=> ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ το αλάτι. Το αλάτι κάνει κατακράτηση υγρών. Γι’ αυτό πρέπει να το αποφύγετε. Στην αρχή μπορεί να σας κακοφανεί, γρήγορα όμως θα το συνηθίσετε.
22=> ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ τα νέα οικολογικά αντικολητικά σκεύη με κεραμική επίστρωση, είναι ό,τι πρέπει για να μαγειρεύετε δίχως προσθήκη λίπους. Με αυτά μπορείτε να φτιάξετε μία ομελέτα χωρις λίπος και να την συνοδεύσετε με λίγο τυρί χαμηλών λιπαρών, σαλάτα και φρούτο. Είναι μία νόστιμη κι υγιεινή επιλογη που θα σας βοηθήσει πολύ στο αδυνάτισμα.
23=> ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ να μαρινάρετε το κρέας πρίν το ψήσετε στα κάρβουνα σε μαρινάδα με δεντρολίβανο ή σε μαρινάδα με λεμόνι, σκόρδο και κρεμμύδι. Με το ψήσιμο χάνει πολλά λίπη, ενώ με το μαρινάρισμα μειώνονται έως 90% ορισμένες επιβλαβείς τοξικές ουσίες (λέγονται ετεροκυκλικές αμίνες) που θα αναπτύσσονταν λόγω του ψησίματος.
24=> ΤΡΩΤΕ πάντα καθισμένοι. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε το τσιμπολόγημα,. Εάν το βάλετε σκοπό να μην τρώτε ποτέ στο πόδι, θα απολαμβάνετε περισσότερο το φαγητό και θα αποκτήσετε επίγνωση του τι και πόσο τρώτε.
25=> ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ, για βραδινό κάποια άπαχη πρωτεϊνική επιλογή (όπως κοτόπουλο, ασπράδι αβγού, τυρί χαμηλών λιπαρών ή τόνο) ελάχιστα άμυλα και μία σαλάτα.
26=> ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ, να καταναλώνετε τα περισσότερα άμυλα το πρωί και το μεσημέρι και το βράδυ να τρώτε λιγότερα. Γιατί από το πρωί μέχρι το μεσημέρι σίγουρα θα έχετε μεγαλύτερη δραστηριότητα και μεγαλύτερη ευαισθησία στη ινσουλίνη από ότι το βράδυ.
27=> ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ, να καταναλώνετε πολλά άμυλα το βράδυ. Πρέπει να πηγαίνετε στο κρεβάτι με λιγότερους υδατάνθρακες, γιατί όταν κοιμηθήτε το βράδυ έχοντας φάει λίγοτερους υδατάνθρακες, το σώμα σας μεγιστοποιεί την φυσική παραγωγή αυξητικής ορμόνης (GH). Η αυξητική ορμόνη αλλάζει ευνοϊκά το μεταβολισμό και προκαλεί την καύση περισσότερων θερμίδων, με τη μεγαλύτερη ποσότητα αυτών των θερμίδων να προέρχονται από το σωματικό λίπος, ενώ παράλληλα γίνεται και αύξηση της μυϊκής μάζας.
28=> ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ, να καταναλώνετε πολύ κορεσμένο λίπος, οι μεμβράνες γίνονται πολύ στερεές, και οι υποδοχείς του σώματός σας (ιδιαίτερα ο υποδοχέας της ινσουλίνης) δε λειτουργούν πολύ καλά, και το σώμα πρέπει να εκκρίνει περισσότερη ινσουλίνη για να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου του αίματος. Αυτό οδηγεί σε ινσουλινοαντίσταση και τελικά σε υπερινσουλιναιμία. Συνεπώς, είναι συνετό να διατηρείτε στο ελάχιστο τη λήψη κορεσμένου λίπους.
29=> ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ, να καταναλώνετε 3 φορές την εβομάδα ψάρια για να λαμβάνεται τα απαιράιτητα Ω3 λιπαρά οξέα που είναι πολύτιμα για την υγεία του εγκεφάλου, της καρδιάς, των αγγείων και των ματιών σας.
30=> ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ μυρωδικά και μπαχαρικά, στο φαγητό σας, το κάνετε νοστιμότερο και ταυτοχρόνως μπορείτε να περιορίσετε το λίπος που προσθέτετε στο μαγείρεμα. Ένα νόστιμο πιάτο ικανοποιεί περισσότερο τη γεύση, διευκολύνοντάς σας έτσι να ακολουθήσετε την δίαιτα (είναι τεκμηριωμένο πως πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τη δίαιτα, διότι τους φαίνεται άνοστη).
31=> ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ξύδι στο φαγητό και τη σαλάτα, προκαταρκτικά ευρήματα μιας κλινικής μελέτης δείχνουν πως 15 ml ξύδι στα δύο κύρια γεύματα της ημέρας μειώνουν το λίπος (ιδίως το περικοιλιακό). Η δράση αυτή πιθανώς οφείλεται στο οξικό οξύ που περιέχει το ξύδι και το οποίο φαίνεται να ενεργοποιεί έναν ενζυμικό μηχανισμό που αυξάνει την καύση του λίπους και καταστέλλει την συσσώρευσή του στο σώμα. Επιπλέον, το ξύδι πιστεύεται πως διορθώνει και τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα, με αποτέλεσμα να μειώνεται με έμμεσο τρόπο και η κατανάλωση τροφής.
32=> ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ τα καυτερά σε όποιο γεύμα ταιριάζουν (συνήθως με το κρέας). Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι τα γεύματα που είναι πλούσια σε κόκκινες, καυτερές πιπεριές και τσίλι μπορεί να ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό αυξάνοντας τη θερμογένεση (η θερμογένεση είναι ένα από τα κύρια στοιχεία του μεταβολισμού), ενώ ταυτοχρόνως μπορούν να οδηγήσουν πιο γρήγορα στον κορεσμό της πείνας.
33=> ΝΑ ΤΡΩΤΕ, μουστάρδα με το κρέας, μελέτες έχουν δείξει ότι επιταχύνει τον μεταβολισμό έως 15% τις δύο ώρες έπειτα από την κατανάλωσή της. Ανάλογη δράση έχει διαπιστωθεί πως ασκεί και η τσίλι σος (όπως το ταμπάσκο).
34=> ΝΑ ΤΡΩΤΕ, ψάρια με πλούσια περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα, όπως σαρδέλα, τόνο, σολομό, σκουμπρί και κολιό. Μπορούν να  σας βοηθήσουν να χάσετε ευκολότερα τα περιττά κιλά που σας βαραίνουν. Αν καταναλώνετε 4-5 φορές την εβδομάδα τα παραπάνω ψάρια τότε σε μικρό χρονικό διάστημα θα δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα.
35=> ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ, να μην μένετε ποτέ νηστικοί και φτάσετε στο σημείο να γουργουρίσει το στομάχι σας. Να ξεγελάτε κατά κάποιον τρόπο το στομάχι σας δίνοντάς του κάποιο ολιγοθερμιδικό μικρό σνάκ, που θα το απασχολήσει μέχρι να έρθει η ώρα του κυρίως γεύματος.
36=> ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ, όσο είστε σε καθεστώς δίαιτας να μην καταναλώνετε τροφές που είναι κρυφές πηγές διατροφικού λίπους. Το λίπος πρέπει να το μετράτε με ακρίβεια γιατί αν προσθέτετε αρκετό διατροφικό λίπος δεν θα μπορέσετε να κάψετε το υπάρχον περιττό σωματικό σας λίπος.
37=> ΑΥΞΗΣΤΕ, την πρόσληψη ασβεστίου, σύμφωνα με έρευνες, η πλούσια σε ασβέστιο διατροφή μειώνει την συσσώρευση λίπους σε περιόδους υπερσίτισης και αντίστοιχα επιταχύνει την αποδόμηση λίπους κατά την εφαρμογή υποθερμιδικής δίαιτας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να κάψετε περίπου 100 θερμίδες περισσότερες την ημέρα.
38=> ΕΞΕΤΑΣΤΕ, μήπως έχετε θρεπτικές ελλείψεις σε βιταμίνες και μέταλλα που παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην καύση λίπους, όπως π.χ. βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, σιδήρος, ασβέστιο, τα οποία αν λείπουν από την διατροφή σας θα επιβραδύνεται η παραγωγή ενέργειας και οι καύσεις.
39=> ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ, να λύσετε τυχόν πρόβλημα δυσκοιλιότητας που μπορεί να έχετε. Μειώνει τον αριθμό θερμίδων που αποβάλλετε, δυσχεραίνει την αφομοίωση θρεπτικών συστατικών και τις σωματικές δραστηριότητες, αυξάνει τις τοξίνες, και σας δείχνει πάντα φουσκομένους και με επιπλέον πλασματικούς πόντους στην κοιλιά.
40=> ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ, Προσπαθήστε να πηγαίνετε στην τουαλέτα χωρίς αναβολή όταν αισθάνεστε την ανάγκη. Γυμνάστε πιο συχνά τους κοιλιακούς σας, πιείτε περισσότερο νερό, αύξησε προοδευτικά την πρόσληψη φυτικών ινών από χόρτα, λαχανικά με φλοιό και σπόρους που τρώγονται. Καταναλώστε σε καθημερινή βάση παραδοσιακό γιαούρτι, ξινόγαλα και κεφίρ ή τρόφιμα εμπλουτισμένα με προβιοτικά.
41=> ΝΑ ΤΡΩΤΕ σούπες. Αν γεμίζουμε το στομάχι μας με χαμηλής θερμιδικής πυκνότητας τρόφιμα και ροφήματα είναι πιο πιθανό πως θα πετύχουμε πιο εύκολα τον στόχο της δίαιτας. Τα πιο αποτελεσματικά τρόφιμα όσον αφορά τον κορεσμό της πείνας είναι αυτά που περιέχουν πολύ νερό μέσα τους όπως οι σούπες. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα πλούσια σε νερό και φτωχά σε θερμίδες φαγητά είναι πολύτιμα για όποιον προσέχει το βάρος του. Φροντίστε λοιπόν να τρώτε πολλές σούπες λαχανικών με άπαχη πρωτείνη όπως π.χ κοτόπουλο.
42=> ΠΙΕΙΤΕ καφεινούχα ροφήματα πρίν από την γυμναστική. Μελέτη έδειξε πως δύο φλιτζάνια καφέ περίπου μισή ώρα πριν από αεροβική άσκηση όπως π.χ. το τζόγκινγκ αυξάνουν την ποσότητα του λίπους που διασπά ο οργανισμός για να τροφοδοτήσει με ενέργεια τους γυμναζόμενους μυς.
43=> ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ, όσο μπορείτε καλύτερα από 7-9 ώρες ημερησίως. Όσο λιγότερο κοιμόσαστε τόσο λιγότερες θερμίδες καίτε την επόμενη ημέρα και τόσο περισσότερο λίπος συσσωρεύετε, ειδικά στην κοιλιά. Αν έχετε πρόβλημα ύπνου, μην πινετε καφέ ή τσάι μετά το απόγευμα. Φάτε κάτι ελαφρύ για δείπνο, πιείτε ένα ρόφημα που σας ηρεμεί και ξαπλώστε σχετικά νωρίς, εξασφαλίζοντας συνθήκες απόλυτου σκότους στο υπνοδωμάτιο. Αν κοιμάστε αρκετές ώρες αλλά ξυπνάτε κουρασμένοι, διερευνήστε εάν έχετε υπνική άπνοια.
44=> ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ το περπάτημα μετά το φαγητό, όχι απευθείας αλλά μετά από 30 λεπτά, δεν μας βοηθά μόνο να κάψουμε κάποιες θερμίδες αλλά βοηθά και στην διαδικασία της πέψης, κάνοντας τα όργανα του σώματος να λειτουργούν καλύτερα.
45=> ΑΥΞΗΣΤΕ τήν σωματική δραστηριότητά σας με απλούς τρόπους όπως να ανεβείτε από τις σκάλες αντί να ανεβαίνετε με το ανσανσερ, ή να παρκάρετε λίγο μακρύτερα το αυτοκίνητό σας και να συνεχίσετε με τα πόδια. Με αυτόν τον τρόπο θα κάψετε πάνω από 100 θερμίδες ημερησίως.
46=> ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ καθημερινά μετρητή βημάτων και θέστε ως στόχο από το πρωί ως το βράδυ, να κάνετε τουλάχιστον 5.000 βήματα συνολικά. Τις ημέρες που δεν είστε σωματικά δραστήροι, καταναλώστε αναλογικά λιγότερους υδατάνθρακες και λιπαρά, ειδικά από το απόγευμα και μετά.
47=> ΑΣΚΗΘΗΤΕ το πρωί αυξάνει το μεταβολισμό για τις επόμενες 10-12 ώρες, αυξάνει επίσης τη διανοητική σας αντίληψη για τις επόμενες 4 με 10 ώρες, διότι ο εγκέφαλος κατά την άσκηση γεμίζει με οξυγόνο. Συμβάλλει επίσης αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του στρες και της αϋπνίας.
48=> ΑΣΚΗΘΗΤΕ με έξυπνες ασκήσεις που γυμνάζουν περισσότερες ομάδες μυών ταυτόχρονα, έτσι σε λιγότερο χρόνο θα κάψετε περισσότερες θερμίδες και θα γυμνάσετε περισσότερες ομάδες μυών.
49=> ΑΣΚΗΘΗΤΕ ακόμα και με μία ήπια άσκηση πριν από το βραδινό σας γεύμα. Μελέτες έχουν δείξει πως 20 λεπτά περπάτημα με γρήγορο βήμα ή ελαφρύ τρέξιμο πριν το βραδινό, αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό και τον διατηρεί αυξημένο επί 2-3 ώρες, όσες χρειάζονται, δηλαδή, για να «κάψετε» ό,τι θα φάτε για βράδυ!

50 => ΝΑ ΖΥΓΙΣΕΣΘΕ και να μετριέστε με την μεζούρα κάθε μέρα το πρωί μετά την τουαλέτα. Αυτό θα σας βοηθήσει πρώτον να μην ξεφύγετε από τον στόχο σας και δεύτερον να πάρετε πιο δραστικά μέτρα σε περίπτωση που βλέπετε κολλημένη την ζυγαριά ή την μεζούρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Προσοχή !!! Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το blog έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή κάποια θεραπεία, συμβουλέψου έναν διατροφολόγο ή έναν ιατρό ή άλλον ειδικό υγείας.