Facebook Twitter YouTube pinterest flipboard Files-fm Tagpaker Raindrop-io Telegram Scribd Slideshare

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

ΒΡΑΔΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ
ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Η ώρα είναι περασμένη και το ψυγείο σας «καλεί». Δεν υπάρχει λόγος να μην «τσιμπήσετε» ένα σνακ αν πεινάτε, υπάρχουν όμως τροφές που πρέπει να αποφύγετε αυτή την ώρα, για να μην έχετε … παρατράγουδα.
Όσο κι αν προσπαθείτε να το αγνοήσετε, το στομάχι σας … γουργουρίζει, είτε γιατί δεν έχετε φάει σωστά όλη την ημέρα, είτε γιατί φάγατε βραδινό πολύ νωρίς και ο μεταβολισμός σας χρειάζεται και πάλι «καύσιμο» - όπως και το στομάχι σας.
Το χειρότερο όλων; Είναι σχεδόν μεσάνυχτα. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν κάνετε τις σωστές επιλογές, αφενός είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε πρόβλημα στον ύπνο και αφετέρου θα προσθέσετε πολλές άχρηστες θερμίδες στον οργανισμό σας, λίγο πριν κοιμηθείτε. Προτού, λοιπόν, κατευθυνθείτε προς την κουζίνα και το ψυγείο και αρπάξετε το σακουλάκι με τα πατατάκια ή εξαφανίσετε το υπόλοιπο προφιτερόλ, ρίξτε μια ματιά στις ομάδες τροφών που πρέπει να αποφύγετε αυτή τη δύσκολη ώρα και γιατί.

Λιπαρές τροφές : Θα ταλαιπωρήσουν το στομάχι.
Η πίτσα και τα σουβλάκια μοιάζουν ακόμη πιο δελεαστικά αυτές τις βραδινές ώρες λιγούρας, αν όμως υποκύψετε σε αυτά, το επόμενο πρωί στη δουλειά θα αισθάνεστε νωθροί και το στομάχι σας θα έχει δουλέψει υπερωρίες προκειμένου να περάσει αυτό το «δύσκολο» φαγητό από την πεπτική διαδικασία. Μείνετε μακριά από fast food τροφές, ξηρούς καρπούς, παγωτά, τυριά κ.ο.κ. και προτιμήστε κάτι ελαφρύ, όπως λίγη βρώμη με μερικά κομματάκια μπανάνας.

Απλοί υδατάνθρακες : Θα σας ξυπνούν όλο το βράδυ.
Μήπως η πείνα που δεν σας αφήνει να ηρεμήσετε για να κοιμηθείτε είναι… γλυκιάς φύσεως και αυτό που αναζητάτε καθώς ψάχνετε απεγνωσμένα στα ράφια του ψυγείου είναι ένα κομμάτι πάστα, λίγη σοκολάτα ή την τούρτα που περίσσεψε από το Σάββατο; Αν οι ορέξεις σας κατευθύνονται προς τα εκεί, έχετε υπόψη σας ότι μπορεί να νομίζετε πως με κάτι γλυκό θα καταφέρετε να κοιμηθείτε χαμογελώντας, αλλά στην πραγματικότητα ένα τεράστιο κομμάτι κέικ είναι ικανό να διαταράξει τα επίπεδα σακχάρου του αίματος και να προκαλέσει αυξομειώσεις στην ενέργειά σας, διακόπτοντας έτσι τον ύπνο σας. Αποφύγετε τους απλούς υδατάνθρακες που βρίσκονται στις επεξεργασμένες τροφές, μείνετε μακριά από τα κράκερ και το άσπρο ψωμί και προτιμήστε αντ’ αυτών ένα μήλο.

Κόκκινο κρέας : Θα σας δυσκολέψει στο να αποκοιμηθείτε.
Στο πρότυπο των λιπαρών τροφών, το κόκκινο κρέας αργά το βράδυ θα «κάτσει» στο στομάχι σας και θα σας δημιουργήσει πρόβλημα στον ύπνο, όσο θα βρίσκεστε σε πέψη. Και παρ’ όλο που το κόκκινο κρέας είναι το πιο επικίνδυνο για τέτοιες περιπτώσεις, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το κοτόπουλο, όπως και με το χοιρινό. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να βλέπετε πρωτεΐνη και να κοιτάτε αλλού, απλώς να προτιμήσετε την άπαχη και σε πολύ μικρές μερίδες (όπως ένα κομματάκι στήθους γαλοπούλας ή λίγο τυρί κότατζ με χαμηλά λιπαρά με ένα κομματάκι ψωμιού ολικής άλεσης).

Πικάντικες τροφές : Θα φέρουν διαταραχές.
Τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα μπορεί να αποτελούν ένα φυσικό φάρμακο για διάφορες περιπτώσεις αδιαθεσίας, όταν όμως πρόκειται για νυχτερινή πείνα, οι καυτερές σάλτσες και οι πικάντικες φτερούγες δεν αποτελούν μια καλή λύση στο πρόβλημά σας. Τα πικάντικα φαγητά μπορεί να σας δημιουργήσουν στομαχικές διαταραχές και πέραν αυτού, τα χημικά που βρίσκονται σε αυτές διεγείρουν τις αισθήσεις, προκαλώντας δυσκολία στον ύπνο.

Μεγάλες μερίδες : Θα σας προκαλέσουν φούσκωμα.
Είναι τελείως διαφορετικό το να πεινάσετε στις 11 η ώρα το βράδυ και να «τσιμπήσετε» κάτι μικρό κι ελαφρύ και άλλο πράγμα το να μετατρέψετε το σνακ σε κανονικό γεύμα. Αν κρατήσετε τις θερμίδες του σνακ που θα καταναλώσετε κάτω από τις 200, δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα ούτε με το στομάχι, ούτε με την πέψη, ούτε με τον ύπνο σας. Αυτό που πρέπει, λοιπόν, να φροντίσετε είναι να καταπραΰνετε την πείνα σας, χωρίς να προκαλέσετε άλλα προβλήματα, με ένα ελαφρύ και υγιεινό σνακ.

Πηγή : http://www.clickatlife.gr/diatrofi/story/9504

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Προσοχή !!! Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το blog έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή κάποια θεραπεία, συμβουλέψου έναν διατροφολόγο ή έναν ιατρό ή άλλον ειδικό υγείας.