Facebook Twitter YouTube pinterest flipboard Files-fm Tagpaker Raindrop-io Telegram Scribd Slideshare

ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

ΝΕΚΡΕΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ !!!
Όταν η τροϕή μαγειρεύεται πάνω από 48 βαθμούς C για 3 λεπτά ή περισσότερο, η πρωτεΐνη πήζει, η ζάχαρη καραμελώνεται, οι ϕυσικές ίνες καταστρέϕονται, που σημαίνει ότι θα κάνει περισσότερη ώρα να περάσει μέσα από την εντερική οδό, 30-50% από τις βιταμίνες και τα μέταλλα καταστρέϕονται και το 100% από τα ένζυμα επίσης καταστρέϕονται. Το μαγειρεμένο ϕαγητό μειώνει τα ένζυμα του σώματος και αποστραγγίζει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε και να διορθώσουμε τα κύτταρα και τα οργανικά συστήματα και ελαττώνει την διάρκεια της ζωή μας.
Η Dr. Virginia Vetrano γράϕει για έναν οργανισμό που ισχυρίζεται ότι ο ερεθισμός από τα υπερβολικά ζεστά ϕαγητά, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Η Dr. Vetrano επίσης γράϕει ότι »Το ζέσταμα οποιουδήποτε ϕαγητού, καταστρέϕει πολλές από τις βιταμίνες του, τα μέταλλα και τις πρωτεΐνες που περιέχει και δημιουργεί δηλητηριώδη ανόργανα οξέα. Η μη μαγειρεμένη δίαιτα είναι υγιεινότερη.

Η Marilyn Willison από το Ιπποκράτειο κέντρο, γράϕει, »Δεν πρέπει να μαγειρεύουμε το ϕαγητό μας. Κατά την διάρκεια αυτής της ϕαινομενικά ακίνδυνης διαδικασίας, τα ζωτικά ένζυμα καταστρέϕονται, οι πρωτεΐνες πήζουν (γίνονται έτσι δύσκολες στο να αϕομοιωθούν), οι βιταμίνες επί το πλείστον καταστρέϕονται με το υπόλοιπο τους να μετατρέπεται σε μορϕή τέτοια που είναι δύσκολο για το σώμα να χρησιμοποιήσει, τα ϕυτοϕάρμακα αλλάζουν την δομή σε ακόμη πιο τοξικούς συνδυασμούς, το πολύτιμο οξυγόνο χάνεται, και ελεύθερες ρίζες παράγονται. Σύμϕωνα με τον Viktoras Kulvinskas, οι θρεπτικές απώλειες μπορεί να είναι 80% ή και παραπάνω. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι οι μαγειρεμένες πρωτεΐνες είναι 50% λιγότερο πιθανό να αϕομοιωθούν από το σώμα.» 

Ο Dr. Francis M. PottengerJr., έγραψε για τα πειράματά του με 900 γάτες σε μια περίοδο 10 χρόνων. Ο Pottenger τάϊσε μερικές από τις γάτες ωμό κρέας, και κάποιες άλλες, τις τάϊσε μαγειρεμένο κρέας. Έγραψε, »Οι γάτες που έϕαγαν μαγειρεμένο κρέας ήταν οξύθυμες. Οι θηλυκές ήταν δύσκολο να τις πιάσεις, περιστασιακά δάγκωναν τον ϕύλακα…» Οι γάτες που έϕαγαν μαγειρεμένο κρέας υπέϕεραν από »πνευμονία, εμπύημα, διάρροια, οστεομυελίτιδα, καρδιακές κακώσεις, πρεσβυωπία και μυωπία(ασθένειες του ματιού), ασθένειες του θυροειδούς, νεϕρίτιδα, ορχίτιδα, ωοθηκικές ϕλεγμονές, αρθρίτιδα και πολλές άλλες εκϕυλιστικές ασθένειες.»

Κανένα μαγειρεμένο ϕαγητό δεν είναι καλό. Οι μαγειρεμένες τροϕές ενεργούν κακόβουλα με το να εξαντλούν την ενέργεια του σώματος, να αναστέλλουν την θεραπεία μας και να ελαττώνουν την εγρήγορση, την ικανότητα και την παραγωγικότητά μας. Οι μαγειρεμένες τροϕές καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα, η θερμοκρασία του μαγειρέματος καταστρέϕει τις βιταμίνες, τα ένζυμα, τα μέταλλα, τα νουκλεϊκά οξέα, την χλωροϕύλλη, και καταστρέϕει τα λίπη, κάνοντάς τα δύσπεπτα. Η λιπαρή ύλη γίνεται ένα τοπικό ερεθιστικό.

Η υψηλή θερμοκρασία αποδιοργανώνει την δομή της πρωτεΐνης, οδηγώντας σε ανεπάρκεια κάποιων βασικών αμινοξέων. Το ινώδες ή ξυλώδες στοιχείο της τροϕής (κυτταρίνη) αλλάζει εντελώς από την ϕυσική του κατάσταση με το μαγείρεμα. Όταν αυτό το ινώδες στοιχείο μαγειρεύεται, χάνει την ιδιότητά του να καθαρίζει τον πεπτικό σωλήνα. Η ινώδης ύλη μεταμορϕώνεται από την ϕυσική της κατάσταση σε δηλητήριο. Η ωμή τροϕή έχει την καλύτερη ισορροπία νερού, θρεπτικών ουσιών και ινών για τις ανάγκες του οργανισμού.

Το μαγείρεμα επιτρέπει στα ανόργανα στοιχεία να εισέλθουν στο αίμα, να ρέουν μέσα από το σύστημα, να κατακάθονται στις αρτηρίες και στις ϕλέβες και να αποδυναμώνουν τα νεύρα. Μετά το μαγείρεμα, το σώμα χάνει την ευλυγισία του, οι αρτηρίες χάνουν την ευκαμψία τους, τα νεύρα χάνουν την δύναμη να διαβιβάζουν εντυπώσεις, ο νωτιαίος μυελός γίνεται σκληρότερος, οι ιστοί καθ” ολοκληρίαν μικραίνουν, και τα ανθρώπινα όντα γερνούν πρόωρα. Σε πολλές περιπτώσεις αυτή η ύλη εναποθηκεύεται στα διάϕορα κύτταρα του σώματος, προκαλώντας μεγέθυνση των αρθρώσεων. Σε άλλες περιπτώσεις, το εναπόθεμα συσσωρεύεται σε ένα ή περισσότερα εσωτερικά όργανα, συσσωρεύοντας το τελικά γύρω από τις βαλβίδες της καρδιάς.

Το ωμό ϕαγητό χωνεύεται εύκολα, απαιτώντας μόνο 24-36 ώρες για την διακίνησή του από την πεπτική οδό, σε σύγκριση με τις 40-100 ώρες για το μαγειρεμένο ϕαγητό. Αυτό αυξάνει την απειλή της αποσύνθεσης και της ασθένειας. Όταν τρώτε μαγειρεμένους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη, τρώτε πολυάριθμα μεταλλαξογενή (καρκινογενή) προϊόντα που προκαλούνται από το μαγείρεμα.

Ο Dr. Karl Elmer πειραματίστηκε με κορυϕαίους αθλητές στην Γερμανία, δημιουργώντας βελτίωση στην απόδοσή τους αλλάζοντας την δίαιτά τους με ωμές τροϕές. Οι ωμές τροϕές σας εϕοδιάζουν με περισσότερη δύναμη, ενέργεια και ζωτικότητα.

Με τις ωμές τροϕές, το μυαλό (η μνήμη και η δύναμη της συγκέντρωσης) θα καθαρίσει. Θα είστε σε περισσότερη εγρήγορση, θα σκέϕτεσαι ταχύτερα και πιο λογικά.

Οι ωμές τροϕές δεν θα σας αϕήσουν μ΄ένα συναίσθημα κούρασης μετά το γεύμα. Υπάρχει μια τάση υπνηλίας μετά από μαγειρεμένη τροϕή. Οι ωμές τροϕές απαιτούν λιγότερο συνολικό ύπνο και επιτυγχάνουν έναν περισσότερο ξεκούραστο ύπνο.

Όταν επεξεργαζόμαστε τις τροϕές με την ϕωτιά, χάνουμε πάνω από το 97% από τις διαλυτές στο νερό βιταμίνες (βιταμίνες B και C) και πάνω από το 40% από τις διαλυτές σε λιπίδια βιταμίνες (A, D, E και K). Χρειαζόμαστε μόνο την μισή ποσότητα πρωτεϊνών αν τρώμε ωμές πρωτεϊνούχες τροϕές, παρά με πρωτεϊνούχες τροϕές που μαγειρεύονται. Η θερμοκρασία επίσης αλλάζει τα λιπίδια. Αυτά τα αλλαγμένα λιπαρά ενσωματώνονται στην κυτταρική μεμβράνη και παρεμβαίνουν στην αναπνοή του κυττάρου, προκαλώντας αύξηση του καρκίνου και ασθενειών της καρδιάς.

Μετά την μαγειρεμένη τροϕή, το αίμα αμέσως δείχνει μια μεγάλη αύξηση λευκών αιμοσϕαιρίων. Τα λευκά αιμοσϕαίρια είναι στην πρώτη γραμμή της άμυνας και, συλλογικά, κοινώς ονομάζονται «το ανοσοποιητικό σύστημα». Αυτός ο αυθόρμητος πολλαπλασιασμός των λευκών αιμοσϕαιρίων πάντοτε λαμβάνει χώρα σε ϕυσιολογικό αίμα αμέσως μετά την εισαγωγή επικίνδυνων μολύνσεων ή δηλητηρίων στο σώμα αϕού τα λευκά αιμοσϕαίρια είναι οι μάχιμοι οργανισμοί του αίματος. Δεν υπάρχει κανένας πολλαπλασιασμός λευκών αιμοσϕαιρίων όταν τρώγεται ωμό ϕαγητό. Η αδιάκοπη καθημερινή μάχη ενάντια στις τοξικές ουσίες των μαγειρεμένων ϕαγητών εξαντλούν άσκοπα την δύναμη και την ζωτικότητα του σώματος, επιπλέον προκαλεί ασθένειες και την σύγχρονη μείωση της ζωής.

Οι μαγειρεμένες τροϕές γρήγορα ζυμώνονται και σαπίζουν στον εντερικό σωλήνα. Σε μια διατροϕή με ωμές τροϕές θα βιώσετε την απαλοιϕή της δυσοσμίας του σώματος και του στόματος. Το μαγειρεμένο ϕαγητό προκαλεί αλλεργίες.

Αν ανατρέξετε σε αρχαία χειρόγραϕα και θρησκευτικές γραϕές, θα διαβάσετε ότι στην Εδέμ, οι άνθρωποι δεν έτρωγαν μαγειρεμένο ϕαγητό με »ϕλεγόμενη ϕωτιά». Στην πραγματικότητα, Κινέζικες, Αιγυπτιακές, Ινδικές και Εβραϊκές αϕηγήσεις, μαρτυρούν ότι οι άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τον Παράδεισο επειδή χρησιμοποίησαν την ϕωτιά για να μαγειρεύουν την τροϕή. O Μαθουσάλας, όπως υποστηρίζεται, επειδή έτρωγε μόνο ωμές τροϕές, έζησε μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Η Bhagavad Gita λέει, »οι αγνοί άνθρωποι τρώνε ό,τι οι ϕωτεινές δυνάμεις της ϕύσης τους αϕήνουν μετά την προσϕορά σε αυτήν. Αλλά οι ασεβείς, ακόμα κι αν μαγειρεύουν καλό ϕαγητό, αμαρτάνουν τρώγοντάς το.» Μιλάνε για την προβληματική υγεία που προκαλείται στο άτομο, την ϕυλή και τον κόσμο με το μαγείρεμα των τροϕών με την ϕωτιά.

Στο ευαγγέλιο της Ειρήνης των Εσσαίων, ένα αρχαίο Αραμαϊκό χειρόγραϕο των Εσσαίων του τρίτου αιώνα, ο Ιησούς λέει, »Μην μαγειρεύεται την τροϕή σας με την ϕωτιά του θανάτου, που είναι η ϕωτιά που σας κατακαίει θερμότερη από το αίμα σας. Μαγειρέψτε μόνο με την ϕωτιά της ζωής», που σημαίνει, την ϕυσική θερμότητα της ημέρας.

Οι ωμές τροϕές είναι απολαυστικές και έχουν περισσότερη γεύση απ΄ ό,τι οι μαγειρεμένες. Δεν χρειάζεται να ζωντανέψετε την υποτονικότητά τους με ανθυγιεινά πρόσθετα. Αυτά τα πρόσθετα γεύσης ερεθίζουν το πεπτικό σύστημα ή άλλα όργανα. Αποϕύγετε αυτά τα επικίνδυνα πρόσθετα: ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά, καρυκεύματα, κέτσαπ, μαγιονέζα, dressings και toppings.

Η Hannah Allen έγραψε, »Οι ωμές τροϕές περιέχουν ζωντανά ένζυμα, τα οποία βοηθούν στην πέψη – το μαγείρεμα καταστρέϕει όλα τα ένζυμα. Επιπλέον, η κατανάλωση ωμών τροϕών διεγείρει την έκκριση των γαστρικών υγρών, απαραίτητα για την αρχή την καλής πέψης. Εξάλλου, όσο περισσότερες ωμές τροϕές τρώτε, τόσο λιγότερες μαγειρεμένες τροϕές θα είστε ικανοί να ϕάτε. Ιδανικά, δεν θα ΄πρεπε να τρώμε καθόλου μαγειρεμένες τροϕές.»

Ο Arthur M. Baker στο «Awakening Our Self Healing Body», γράϕει, »Οι υπερβολικά μαγειρεμένες τροϕές κυριολεκτικά καταστρέϕουν το σώμα μας. Αυτές αποστερούν τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες από το σύστημα αϕού η θερμότητα μεταβάλλει τα τρόϕιμα έτσι ώστε μερικώς, κατά το πλείστον, ή ολοκληρωτικά, καταστρέϕονται. Οι θρεπτικές ουσίες πήζουν, τους αϕαιρούνται σημαντικές ενώσεις νιτρογόνων, καραμελώνονται, επιστρέϕονται ανόργανα και γίνονται τοξικά και παθογόνα στο σώμα.

Ο Baker προσθέτει, »τα επικίνδυνα βακτήρια βρίσκουν πρόσϕορο έδαϕος μόνο στις νεκρές ουσίες των τροϕίμων και δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ζωντανά κύτταρα. Η μαγειρεμένη τροϕή αλλοιώνεται γρήγορα, εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ οι ζωντανές τροϕές χάνουν αργά τις ζωτικές τους ποιότητες και δεν γίνονται τόσο άμεσα πρόσϕορο έδαϕος για την σήψη των βακτηρίων.»

Ο καθηγητής Edmund Szekeley έγραψε σχετικά με τον πάπυρο των Εσσαίων, »Μην τρώτε τίποτα, συνεπώς, που έχει θανατώσει ϕωτιά ισχυρότερη από την ϕωτιά της ζωής… Μην μαγειρεύεται, ούτε να αναμειγνύεται τα τρόϕιμα το ένα με το άλλο, μήπως τα έντερα γίνουν σαν αχνιστός βάλτος.»

Του ByDr. Bernarr, D.C., D.D.

Πηγή : Vegan Ουμανιστική Χορτοϕαγία.
ftiaxno.gr

1 σχόλιο:

  1. Το μόνο μαγειρεμένο που χρειάζεται να υπάρχει στο πιάτο μας είναι η πρωτεΐνη, τα υπόλοιπα πρέπει να είναι ωμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Προσοχή !!! Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το blog έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή κάποια θεραπεία, συμβουλέψου έναν διατροφολόγο ή έναν ιατρό ή άλλον ειδικό υγείας.