Facebook Twitter YouTube pinterest flipboard Files-fm Tagpaker Raindrop-io Telegram Scribd Slideshare

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Υ

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Υ
Υδράστη 
Χρησιμοποιούμενα μέρη: -παρασκευάσματά της. Δράση: -κατά του κοινού κρυολογήματος ή γενικά της μόλυνσης του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος -κατά της μολυσματικής διάρροιας -διεγερτικό ανοσοποιητικού συστήματος -κατά του τραχώματος (μόλυνση ματιού από τον μικροοργανισμό Chlamydia trachomatis).

 Δοσολογία: -Χάπια - 0,5-1 g δισκία ή κάψουλας τρεις φορές την ημέρα -Υγρό - 0,3-1 ml υγρού ή εκχυλίσματος 1:1 σε 60% αιθανόλη, τρεις φορές την ημέρα -Αφέψημα - 0,5-1 g τρεις φορές την ημέρα -Βάμμα - 2-4 ml (1:10 σε 60% αιθανόλης) τρεις φορές την ημέρα. Πιθανές παρενέργειες: -στομαχική διαταραχή, αυξημένη ή μειωμένη πίεση, ξηρό δέρμα ή στόμα, ναυτία, μετεωρισμός, επιληπτική κρίση, δύσπνοια, μούδιασμα στα άκρα, ερεθισμός βλεννογόνου, πονοκέφαλος, αιμορραγία. Δεν υπάρχουν ξεκαθαρα επιστημονικα στοιχεια για την χρήση της.

Υσσωπός
Περιγραφή: Αρωματικό καλαμοειδές φυτό που χρησιμοποιούταν σε τελετουργικά καθαρισμού. Το καλλιεργούν στην Αίγυπτο, την Παλαιστίνη και τη νότια Ευρώπη, και το ύψος του φθάνει περί τα 1,80 μέτρα. Θεραπευτικές Ιδιότητες: Αντισηπτικό, αιμοστατικό, βακτηριοκτόνο, καταπραϋντικό, τονώνει το νου και το νευρικό σύστημα, εμμηναγωγό, σε εισπνοές ηρεμεί τον έντονο βήχα, δίνει αισιοδοξία, βοηθά στην συγκέντρωση. Να μην χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και από άτομα που πάσχουν από επιληψία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Προσοχή !!! Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το blog έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή κάποια θεραπεία, συμβουλέψου έναν διατροφολόγο ή έναν ιατρό ή άλλον ειδικό υγείας.