ΟΞΙΝΕΣ & ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

ΟΞΙΝΕΣ & ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
=>Μία υγιεινή διατροφή πρέπει να περιέχει περισσότερες αλκαλικές τροφές και λιγότερες όξινες.
=>Για να διατηρηθεί η υγεία, πρέπει να τρώμε 60% αλκαλικές τροφές και 40% όξινες τροφές.
=>Για να αποκατασταθεί η υγεία, πρέπει να τρώμε 80% αλκαλικές τροφές και 20% όξινες τροφές.
=>Η αλκαλικότητα και η οξύτητα εκφράζονται ως αριθμοί ρΗ, σε μια κλίμακα από 0 έως 14.
=>Το ρΗ είναι ένα μέτρο της συγκέντρωσης ιόντων υδρογόνου, ένα μέτρο της οξύτητας ή της αλκαλικότητας ενός διαλύματος.
=>Όταν ένα διάλυμα είναι αλκαλικό, αυτό σημαίνει ότι έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει τα οξέα.
=>Ένα ρΗ πάνω απο 7 και εώς 14 δείχνει ότι το διάλυμα είναι αλκαλικό και ονομάζεται βάση.
=>Ένα pH 7 δείχνει ότι το διάλυμα δεν είναι ούτε όξινο, ούτε αλκαλικό αλλά ουδέτερο.
=>Ένα ρΗ κάτω απο 7 και εώς το 0 δείχνει ότι το διάλυμα είναι όξινο.
=>Το ανθρώπινο σώμα έχει την ικανότητα να ρυθμίζει το ρΗ του συνεχώς, με φυσιολογικές διαδικασίες, όπως με τους νεφρούς και την πνευμονική λειτουργία.
=>Τα κύτταρα μπορούν να  λειτουργήσουν κανονικά μέσα σε σχετικά στενά όρια του ρΗ.
=>Το PH του αίματος έχει ένα πολύ στενό εύρος από 7,35 έως 7,45 περίπου.
=>Εάν το pH του σώματος αποκλίνει από αυτές τις τιμές, παρουσιάζονται συμπτώματα ασθενειών. Εάν το pH στο αίμα  πέσει κάτω από 6,8 ή ανέβει πάνω από 7,8, τα κύτταρά μας θα σταματήσουν να λειτουργούν και θάνατος θα ακολουθήσει σύντομα.
=>Ένα σώμα που είναι όξινο προδιαθέτει σε καρκίνο και γήρανση.
=>Ένα όξινο ρΗ μπορεί να προκύψει από συναισθηματικό στρες, υπερφόρτωση τοξινών, ανοσολογικές αντιδράσεις ή με οποιαδήποτε διαδικασία που στερεί τα κύτταρα από οξυγόνο και άλλα θρεπτικά συστατικά.
=>Επίσης μία διατροφή που είναι πολύ όξινη μπορεί να αλλάξει τα επίπεδα pH σε ένα βαθμό.
=>Το σώμα θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει το όξινο pH επίπεδο με τη χρήση αλκαλικών μετάλλων που έχουν αποθηκευτεί.
=>Εάν η διάτροφή δεν περιέχει αρκετά μέταλλα, μια συγκέντρωση οξέων στα κύτταρα θα μεταφερθούν και θα στερηθούν το οξυγόνο.
=>Αυτό μπορεί να μειώσει την ικανότητα του σώματος να απορροφήσει πρόσθετα μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά, μειώνεται η παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα, μειώνεται η ικανότητα  για  επιδιόρθωση των κατεστραμμένων κυττάρων, μειώνεται η ικανότητα του οργανισμού να αποτοξινώσει τα βαρέα μέταλλα, τα καρκινικά κύτταρα  αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται και ο οργανισμός είναι  πιο επιρρεπής στην κόπωση και την ασθένεια.
=>Οι διάφορες ασθένεις βρίσκουν έδαφος από τη σύγχρονη διατροφή που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε όξινες τροφές, όπως το κρέας, τα τυριά, τα δημητριακά και το αλκοόλ και πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκαλικά τρόφιμα, όπως πράσινα λαχανικά, φρέσκα φρούτα, μπαχαρικά και προβιοτικά (γιαούρτι).
=>Επιπλέον, καταναλώνται φρουκτόζη, ραφιναρισμένα άλευρα, καφέ, τσιγάρα, φάρμακα και τεχνητά γλυκαντικά, τα περισσότερα  από τα οποία είναι εξαιρετικά όξινα για το ανθρώπινο σώμα.
=>Η όξινη διατροφη έχει ώς αποτέλεσμα να είμαστε πολύ όξινοι και να έχουμε πολύ χαμηλό pH. 
=>Με την επίδραση των όξινων τροφίμων οι μύες κουράζονται εύκολα, νίωθουμε εξουθενωμένοι, κουρασμένοι και τα σώματά μας ψάχνουν την ισορροπία.
=>Κυριολεκτικά βραδυπορούμε επειδή το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει τα ίδια αποτελέσματα όπως πριν. Το δέρμα μας δεν φαίνεται τόσο φρέσκο και το σώμα μας δεν λειτουργεί καλά.
=>Η οξείδωση των ελεύθερων ριζών που εμφανίζεται όταν τρώμε όξινα τρόφιμα μας κάνει να γερνάμε γρηγορότερα. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα δεν απορροφώνται εύκολα.
=>Τα φιλικά βακτηρίδια στο λεπτό έντερο πεθαίνουν, πράγμα που θέτει το πεπτικό σύστημα εκτός ισορροπίας.
=>Αυτό που θίγει επιπλέον τη λειτουργία του εντέρου είναι το γεγονός ότι ένα υψηλό επίπεδο οξύτητας αναστέλλει την ικανότητα των τοιχωμάτων του εντέρου να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά.
=>Τα κύτταρα γεμίζουν με τις τοξίνες που αναπτύσσονται και δεν μπορούν να αφαιρεθούν.
=>Η συντριπτική πλειοψηφία των συστημάτων του σώματος δεν μπορεί να λειτουργεί με πλήρη δυναμικότητα.
=>Η συσσώρευση οξέος μπορεί να οδηγήσει σε οξέωση, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει το ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά, τη ρύθμιση της ινσουλίνης και της υγείας των κυττάρων.
=>Αυτά τα προβλήματα μπορεί γρήγορα να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή, ανεύρυσμα, καρδιαγγειακά προβλήματα,  οστεοπόρωση,  παχυσαρκία και  υψηλή πίεση του αίματος.
=>Ένας από τους ευκολότερους και γρηγορότερους τρόπους για να βοηθήσει τη διόρθωση ενός  υπερόξινου επίπέδου pH  είναι με αύξηση των αλκαλικών τροφών, μείωση των όξινων και αλλαγή του ανθυγιεινού τρόπου ζωής.
=>Τα αλκαλικά τρόφιμα βοηθούν στην μεταβολή του pH του σώματος και στην καλή οξυγόνωση, κρατώντας το σώμα υγιές, κρατώντας το μακριά από τον καρκίνο, και άλλες ασθένειες.
=>Όταν τα τρώμε βελτιώνεται η απόδοση των μυών μας και αυξάνεται ο μεταβολισμός μας με αποτέλεσμα να μην παίρνουμε κιλά ή ακόμα και να χάνουμε το περιττό βάρος.
=>Επίσης, έχουν αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό. Αυξάνουν την αφομοίωση σε κυτταρικό επίπεδο και επιτρέπουν τα κύτταρα να λειτουργούν όπως πρέπει.
=>Με τη χρήση των αλκαλικών τροφίμων παρατηρείται μείωση των παρασίτων και της υπερανάπτυξης της μαγιάς.
=>Τα αλκαλικά τρόφιμα κάνουν τον ύπνο πιο βαθύ και πιο ξεκούραστο, το δέρμα πιο νεανικό και προσφέρεται ανακούφιση σε αυτούς που υποφέρουν από κρυολογήματα, πονοκεφάλους και γρίπη. Τα αλκαλικά τρόφιμα προωθούν την άφθονη σωματική ενέργεια.


ΠΟΛΥ ΟΞΙΝΕΣΟΥΔΕΤΕΡΕΣΜΕΤΡΙΑ ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ
pH 5,0-5,5pH περίπου 7,0pH 7,5-8,0
Αλάτι ιωδιούχο ραφιναρισμένο.ΑβγάΑβοκάντο
Αλεύρι ραφιναρισμένοΑγγούριΑλφάλφα
Αλλαντικά.ΑγκινάρεςΑρακάς
Ανθρακούχα αναψυκτικάΑλάτι Θαλασσινό Βερίκοκα ξερά
Αποστάγματα. (Γενικά Αλκοόλ).ΑμάρανθοςΒερίκοκα φρέσκα
Γλυκά με άσπρο αλεύρι και ζάχαρηΑμύγδαλαΓκρέιπφρουτ
Γλυκαντικά τεχνητάΒατόμουραΓλυκοπατάτες
Επιδόρπια με ζάχαρη ή γλυκαντικάΒούτυροΓογγύλια
Ζάχαρη και προϊόντα αυτήςΒρώμηΚαλαμπόκι
ΖελέδεςΓάλα (κυρίως το κατσικίσιο)Καρότα
Ζυμαρικά άσπρα.Γιαούρτι πρόβειο.Κολοκύθα
Ζυμαρικά κινέζικα.Γκοφρέτες δημητριακών χωρίς ζάχαρηΚολοκυθάκια
Κακάο.ΔαμάσκηναΚουκιά
Καπνιστά και παστά τρόφιμαΔημητριακά πρωινού ολ. αλέσεωςΚουνουπίδι
Καραμέλες.Ελαιόλαδο.Λάχανο
Καφές & ροφήματα με καφεϊνηΕλιέςΜανταρίνια
Κρασί.Ζυμαρικά (μόνο ολικής αλέσεως)Μαρούλι
Κρέας ἀρνὶσιο.ΗλιόσποροιΜήλα
Κρέας βοδινὸ.ΚαρύδαΜηλόξιδο
Κρέας γαλοπούλας.ΚαρύδιαΜούρα
Κρέας κατσικίσιο.ΚάσιουςΜπανάνες
Κρέας κότας.ΚάσταναΜπαχαρικά
Κρέας κουνελιού, λαγού.ΚεράσιαΜπρόκολο
Κρέας πάπιας.ΚεχρίΝεκταρίνια
Κρέας στρουθοκάμηλου.ΚινόαΠαντζάρια
Κρέας φραγκόκοτας.ΚολοκυθόσποροιΠατάτα με τη φλούδα
Κρέας χήνας.Κράκερ δημητριακών χωρίς ζάχαρηΠιπεριές
Κρέας χοιρινὸ.Κρεμμύδια φρέσκα και ξεράΠιπερόριζα φρέσκια
Κρέμες διάφορεςΚριθάρι σπόροιΠιπερόριζα φρέσκια
Κυνήγι Φασιανὸς, πέρδικα, ορτίκι. Λαχανάκια βριξελώνΠορτοκάλια
Μαγιονέζα εμπορίου.ΛιναρόσποροιΡοδάκινα
ΜαρμελάδεςΜακαντέμιαΣέλινο
Μπισκότα.ΜανιτάριαΣκόρδο
Μπύρα.Μαργαρίνες (μη υδρογονωμένες)Σμέουρα
Ντομάτα (μαγειρεμένη).ΜελάσαΣπανάκι & συναφή χόρτα
Ξύδι.ΜέλιΣταφίδες μαύρες
Οστρακοειδή (ειδικά τα στρείδια).ΜελιτζάναΣύκα φρέσκα
ΠαγωτάΜη υδρογονωμένα φυτικά έλαια.Φασολάκια φρέσκα
Ρύζι αποφλοιωμένοΜοσχοκάρυδοΦραγκοστάφυλο
Σάλτσες τυποποιημένεςΜούσλιΦράουλες
ΣιμιγδάλιΜουστάρδαΧαρούπια
ΣοκολάταΜπάμιεςΧουρμάδες φρέσκοι
Τρόφιμα με χημικά πρόσθεταΜπαχαρικά.ΠΟΛΥ ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ
Τσάι μαύρο.ΝτομάταpH 8,5-9,0
Τυριά (Ανακατεργασμένα).ΞινόγαλοΑγαρ-Αγαρ 
Ψάρια. (Μόνο Ξιφίας, και φαγκρί)ΠαντζάριαΑκτινίδια
Ψωμί, αρτοσκευάσματαΠαξιμάδια (επτάζυμα)Ανανάς φρέσκος
ΜΕΤΡΙΑ ΟΞΙΝΕΣΠαξιμάδια (κριθαρένια)Αντίδια
pH 6,0-6,5Παξιμάδια (σίκαλης)Αφεψήματα βοτάνων
Γιαούρτι βιομηχανοποιημένο.Πάστες από ξηρούς καρπούςΑχλάδια
Γιαούρτι επιδόρπιο.Ποπ-κορν σπιτικόΚαρπούζι
Γλυκά με σπόρους και μέλι. ΠράσοΛάιμ
Δημητριακά πρωινού επεξεργ.ΡεβίθιαΛεμόνι
ΚέτσαπΡεπάνιΜαϊντανός
Κρασί χωρίς χημικάΡοφήματα από ξηρούς καρπούςΜάνγκο
Κρέμα γάλακτοςΡύζι αναποφλοίωτοΝεροκάρδαμο
Μαγιονέζα σπιτικήΣάλτσες σπιτικέςΠαπάγια
ΜαλάκιαΣιρόπι Σφενδάμου ανεπεξέργαστοΠεπόνι
Μπανάνες πράσινεςΣόγια και προϊόντα σόγιαςΣόδα μαγειρική (υπεραλκαλική)
ΜύδιαΣουσάμιΣπαράγγια
Πατάτες χωρίς φλούδαΤαχίνιΣταφίδες ξανθές
ΠίκλεςΤυρί & Γάλα  Σόγιας.Σταφύλια
ΠλιγούριΤυρί Κατίκι Δομοκού.Σύκα ξερά.
Ρύζι μερικώς αποφλοιωμένοΤυριά από πρόβειο ή γίδινο γάλαΦρούτα του πάθους.
Σιρόπι Σφενδάμου (επεξεργασμένο)ΦάβαΦύκια
ΣτάριΦακέςΧουρμάδες ξεροί
Τυριά κίτριναΦασόλιαΧυμοί λαχανικών
ΦαγόπυροΦιστίκια (εκτός από αράπικο)Χυμοί φρούτων χωρίς ζάχαρη
Φιστίκια αράπικαΦρουκτόζη.
ΨάριαΦύτρα δημητριακών
Ψωμί ολικής αλέσεωςΦυτρωμένα σιτηρά.
Ψωμί σίκαλης ολικής αλέσεως
Ψωμί των Εσσαίων.

1 σχόλιο:

ADMIN BLOGGER είπε...

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΑ ΕΞΗΣ ΑΚΡΩΣ ΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΙ 70% ΑΛΚΑΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ.
Αριστο πρωινό γεύμα για τον μέσο άνδρα των 80 κιλών. 8 βραστά ασπράδια αυγών, 300 γρ. ντομάτα, 100 γρ. αγγούρι, 100 γρ. κρεμμύδι, 100 γρ. μαρούλι 30 γρ. +++ ελαιόλαδο + λεμόνι και 150 γρ. πράσινο μήλο.
Αριστο μεσημεριανό γεύμα για τον μέσο άνδρα των 80 κιλών. 160 γρ. σκουμπρί ψητό με λέμόνι, 300 γρ. ντομάτα, 100 γρ. αγγούρι, 100 γρ. κρεμμύδι, 100 γρ. μαρούλι 30 γρ. +++ ελαιόλαδο + λεμόνι και 150 γρ. πράσινο μήλο.
Αριστο βραδυνό γεύμα για τον μέσο άνδρα των 80 κιλών. 115 γρ. κοτόπουλο ψητό με λέμόνι, 300 γρ. ντομάτα, 100 γρ. αγγούρι, 100 γρ. κρεμμύδι, 100 γρ. μαρούλι 30 γρ. +++ ελαιόλαδο + λεμόνι και 150 γρ. πράσινο μήλο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΓΙΕΙΝΑ, ΠΛΗΡΗ, ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΚΑΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ DIET ΕΔΩ. http://diatrofika.blogspot.gr/p/blog-page_5056.html