ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΣΕ ΧΑΛΚΙΝΟ ΔΟΧΕΙΟ !!!

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΣΕ ΧΑΛΚΙΝΟ ΔΟΧΕΙΟ !!!
ΧΑΛΝΙΝΟ ΔΟΧΕΙΟ
Το φάρμακο της Αγιουρβέδα συνιστά το πόσιμο νερό να αποθηκεύεται σε χάλκινα δοχεία , επειδή πιστεύεται ότι ο χαλκός έχει αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές, αντι-καρκινικές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Υπήρξαν ιατρικές μελέτες που δείχνουν τα οφέλη του πόσιμου νερού που αποθηκεύονται σε δοχεία χαλκού. Μια μελέτη που έγινε το 2012, διαπίστωσε ότι η αποθήκευση του μολυσμένου νερού σε κατσαρόλα χαλκού μέχρι και 16 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, μειώνει την παρουσία επιβλαβών μικροβίων. Oi άνθρωποι πιστεύουν ότι ο χαλκός είναι η λύση για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες.


Υπάρχει μια διαφορετική μελέτη που έδειξε ότι οι επιφάνειες του χαλκού στα νοσοκομεία σκότωσαν το 97% των βακτηρίων της ΜΕΘ που μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση, η οποία οδήγησε σε μείωση κατά 40% στα ποσοστά μόλυνσης.

Ο Σαντγκουρού, ένας Ινδός γιόγκι, μυστικιστής, φιλάνθρωπος είπε – «Αν κρατήσετε το νερό σε μία κανάτα χαλκού, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον τέσσερις ώρες, το νερό παίρνει συγκεκριμένες ιδιότητες από το χαλκό που είναι κατά κύριο λόγο καλό για το συκώτι σας, αλλά και για την γενική υγεία σας.

Ποια είναι τα οφέλη;
-Πίνοντας νερό από το χάλκινο δοχείο (σε θερμοκρασία δωματίου), καθαρίζει τα νεφρά και το πεπτικό σύστημα.
-Ο χαλκός είναι ένα καλό τονωτικό για το συκώτι, τη σπλήνα και τους λεμφαδένες.
-Αυτό βοηθά στη διατήρηση της υγείας του πεπτικού συστήματος.
-Τονώνει το μυαλό σας.
-Προϊόν μελανίνης (χρώση στα μάτια, τα μαλλιά και το δέρμα) στο σώμα σας.
-Βοηθάει με την απορρόφηση του σιδήρου στον οργανισμό.
-Καταστρέφει επιβλαβή βακτήρια στο νερό.
-Ρυθμίζει τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.
-Ανακουφίζει από τον πόνο που προκαλείται από πρήξιμο των αρθρώσεων, όπως στην περίπτωση της αρθρίτιδας.
-Επιβραδύνει τη γήρανση.
-Βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, του καρδιακού ρυθμού και μειώνει τη χοληστερόλη στο αίμα και τα τριγλυκερίδια.
-Οι πληγές επουλώνονται πιο γρήγορα.
Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει το νερό σε μια κανάτα χαλκού κατά τη διάρκεια της νύχτας και πιείτε το θετικά φορτισμένο νερό νωρίς το πρωί ή 2-3 φορές σε μια μέρα. Ποτέ μην βάζετε το νερό στο ψυγείο. Πλύνετε τη κανάτα του χαλκού τακτικά με φρέσκο λεμόνι .
Ζούμε σε μια σύγχρονη εποχή, όπου επιλέγουμε τον καλύτερο τρόπο ζωής. Το πόσιμο εμφιαλωμένο νερό, για παράδειγμα δεν είναι μόνο επιβλαβή για το περιβάλλον, αλλά μπορεί και να αποτελεί κίνδυνο για την υγεία.


3 σχόλια:

  1. αν τριψεις μια φορα με σφουγγαρι κ ava τη χαλκινη κανατα, καταστρεφεται κ ειναι κακο για την υγεια μετα αν αφησω το νερο στην κανατα για ωρες κ το πιω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα περισσότερα σπίτια έχουν υδραυλική εγκατάσταση απο χαλκοσωληνες..... Δεν νομιζω το νερό στις βρυσες ακομα και το πρωι μετα απο πολλες ωρες στασιμότητας μεσα στις σωληνώσεις να ειναι καλο.....
    Αληθεια γιατι γάνωναν παλια τα χάλκινα σκεύη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χαλκός φθείρεται απο την θερμότητα και τα οξέα των φαγητών για αυτό τα γάνωναν. Μία κανάτα δεν μπάινει στη φωτιά ούτε σε οξέα φαγητων οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα εκτός αν την τρίβεις με περίεργα υγρά πιάτων κ.τ.λ.

      Διαγραφή

Προσοχή !!! Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το blog έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή κάποια θεραπεία, συμβουλέψου έναν διατροφολόφο ή έναν ιατρό ή άλλον ειδικό υγείας.
Google+