Υλικά Συνταγής.
¼ σελινόριζα.
Μισό μπρόκολο.
5 φρέσκιες ντομάτες.
3 πατάτες.
1 κλωνάρι βασιλικό.
5 καρότα κομμένα σε ροδέλες.
3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα.
10 φλιτζάνια νερό.
4 κ.σ. ελαιόλαδο.
αλάτι.
πιπέρι.
Εκτέλεση Συνταγής.
Αρχικά πλένουμε και κόβουμε την σελινόριζα, το μπρόκολο, τις πατάτες, τον βασιλικό, τα καρότα και τα κρεμμύδια.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό για να βράσουν.
Στη συνέχεια, περνάμε τις ντομάτες μας από τον τρίφτη και τις βάζουμε και αυτές στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν για μια ώρα.
Έπειτα, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά στον μίξερ χωρίς το ζουμί και κάνουμε ένα πολτό.
Αμέσως μετά, βάζουμε τον πολτό πίσω στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε.
Τέλος προσθέτουμε το λάδι μας και ανακατεύουμε καλά.
Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας αλλά αφήνουμε τη σούπα λιγάκι πάνω για να δέσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
Έτοιμη η βελουτέ χορτόσουπα, την σερβίρουμε ζεστή και καλή μας απόλαυση!
Συμβουλές για τη χορτόσουπα βελουτέ.
Θα μπορούσαμε, για ένα πιο καυτό αποτέλεσμα, να προσθέσουμε λίγη καυτερή πάπρικα στον πολτό μας.
Αν θέλουμε μπορούμε στον πολτό να προσθέσουμε και μισό σφηνοπότηρο κρασί λευκό.
Αν η σούπα μας βγει πολύ πηχτή καλό θα ήταν να προσθέσουμε λίγο νερό κατά το μαγείρεμα ώστε να αραιώσει. Αν πάλι βγει πολύ νερουλή καλό θα ήταν να προσθέσετε λίγη πολτοποιημένη πατάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.