Facebook Twitter YouTube pinterest flipboard Files-fm Tagpaker Raindrop-io Telegram Scribd Slideshare

ROSEHIP

ROSEHIP
ROSEHIP
Η αγριοτριανταφυλλιά είναι φυτό αυτοφυές στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Οι καρποί της, αν και αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία από το δάγκωμα ζώων με λύσσα, είχαν αμέτρητες φαρμακευτικές χρήσεις μέσα στους αιώνες όπως ανακούφιση των μυϊκών πόνων, θεραπεία από το κοινό κρυολόγημα και ως γενικό τονωτικό. Επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε και να κόψουμε τους γεμάτους βιταμίνη C καρπούς της αγριοτριανταφυλλιάς, η σκόνη Rosehip (σκόνη αγριοτριανταφυλλιάς), που προέρχεται από τον φλοιό των καρπών της, μπορεί να μας διευκολύνει.
Η σκόνη Rosehip είναι πλούσια σε βιταμίνη C, Α, Β1, Ε, Κ, P, νιασίνη, πεκτίνη, φώσφορο, σίδηρο, κάλσιο και μαγνήσιο, αλλά και πολυφαινόλες, βιοφλαβονοειδή και καροτεινοειδή. Βοηθά με φυσικό τρόπο τη μείωση των φλεγμονών, ενισχύει το ανοσοποιητικό και το καρδιαγγειακό σύστημα, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και ωφελεί τη γενική υγεία του οργανισμού. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς έχουν ευεργετική επίδραση στην οστεοραρθρίτιδα, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και τη νόσο του Κρον. Επιπλέον, μειώνουν τις ρυτίδες, ενισχύουν τα αιμοφόρα αγγεία,  συμβάλλουν στην αντιγήρανση και τη διατήρηση της νεότητας, στηρίζουν την καλή λειτουργία των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος, προστατεύουν τη λειτουργία των επινεφριδίων, διευκολύνουν το μεταβολισμό του λίπους. Μελέτες γίνονται για την επίδραση των καρπών της αγριοτριανταφυλλιάς στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων της χοληστερόλης. Τρόπος χρήσης: ένα κουτ. του γλυκού σε φρουτοχυμό (προτιμώνται κόκκινα φρούτα) καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Προσοχή !!! Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το blog έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή κάποια θεραπεία, συμβουλέψου έναν διατροφολόγο ή έναν ιατρό ή άλλον ειδικό υγείας.