Facebook Twitter YouTube pinterest flipboard Files-fm Tagpaker Raindrop-io Telegram Scribd Slideshare

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ

ΔΙΑΙΤΑ ΖΩΝΗΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ.
1. Βρείτε την ημερήσια λήψη των blocks με την βοήθεια του zone diet calculator που θα βρείτε σε αυτό το link.
2. Κάθε block περιέχει 7 γρ. πρωτεΐνες, 9 γρ. υδατάνθρακες και 3 γρ. λιπαρά. Για την ακρίβεια περιέχει 7 γρ. πρωτεΐνες, 9.33 γρ. υδατάνθρακες και 3.11 γρ. λιπαρά. Αυτό ισχύει όταν οι πρωτείνες που επιλέξατε είναι άλυπες, αν είναι χαμηλών λιπαρών αφαιρέστε μισό block λίπους (1.5 γρ.) για κάθε block πρωτείνης χαμηλών λιπαρών.

3. Κάθε κύριο γεύμα να αποτελείται από 3 ή 4 blocks και κάθε πρόχειρο γεύμα από 1 ή 2 blocks.
4. Προσπαθήστε να τρώτε συνολικά 5 ή 6 γεύματα την ημέρα : 3 κύρια και 2 ή 3 πρόχειρα γεύματα.
5. Δεν πρέπει να περάσουν περισσότερες από 4 με 5 ώρες μετά το κύριο γεύμα χωρίς να φάτε σνακ, ή 2 με 2 ½ ώρες μετά το σνακ χωρίς να φάτε κύριο γεύμα άσχετα αν πεινάτε ή όχι.
6. Καλό είναι πρώτα να τρώτε την πρωτεΐνη και έπειτα τους υδατάνθρακες δηλ. την σαλάτα με το ελαιόλαδο και τελευταίο το φρούτο, γιατί με τη πρωτεΐνη διεγείρετε την ορμόνη γλυκαγόνη η οποία στέλνει γλυκόζη στον εγκέφαλο για να έχετε πνευματική ευεξία.
7. Η συχνή γευμάτιση και μάλιστα λίγο πρίν πεινάσετε είναι πολύ σημαντική για να σας διατηρήσουν σε μία ζώνη καύσης λίπους όλη τη μέρα.
8. Πιείτε τουλάχιστο 8 ποτήρια νερό την ημέρα (1 ή 2 ποτήρια νερό ½ ώρα πριν από οποιοδήποτε γεύμα ή σνακ).
9. Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά (είναι υδατάνθρακες οι οποίοι έχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα) και λιγότερο ψωμί, δημητριακά και αμυλούχα.
10. Επιλέξτε αν είναι δυνατόν υδατάνθρακες μεγάλου όγκου με αρκετές φυτικές ίνες ακόμα και στα σνάκ για μα έχετε μεγαλύτερη διάρκεια χορτασμού από ότι θα είχατε με σνάκ μικρού όγκου και λίγων φυτικών ινών.
11. Αν ένα γεύμα σας είναι εκτός αναλογίας Ζώνης μην ανησυχείτε. Απλά χάσατε την ευκαιρία να κάψετε περισσότερο λίπος. Φροντίστε το επόμενο γεύμα σας να έχει την σωστή αναλογία που θα σας εξασφαλίσει την μέγιστη πρόσβαση στο αποθηκευμένο σας λίπος.
12. Εάν πίνετε καφέ να είναι χωρίς καφεΐνη και χωρίς ζάχαρη.
13. Αποφύγετε την κατανάλωση του κορεσμένου λίπους στο ελάχιστο δυνατό, διότι οι κυτταρικές μεμβράνες γίνονται πολύ στερεές, και οι υποδοχείς του σώματός σας (ιδιαίτερα ο υποδοχέας της ινσουλίνης) δε λειτουργούν πολύ καλά, και το σώμα πρέπει να εκκρίνει περισσότερη ινσουλίνη για να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου του αίματος. Αυτό οδηγεί σε ινσουλινοαντίσταση και τελικά σε υπερινσουλιναιμία. Για αυτό το λόγο, είναι συνετό να διατηρείτε στο ελάχιστο τη λήψη κορεσμένου λίπους.
14. Αποφεύγεται τα σπορέλαια, όπως ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο, βαμβακέλαιο, σογιέλαιο και τα τρόφιμα που τα περιέχουν διότι είναι είναι πλούσια σε λινολεϊκό οξύ (ω6) το οποίο δεν χρειαζόμαστε σε μεγαλες ποσότητες διότι μετατρέπεται σε αραχιδονικό οξύ και αυξάνει τις φλεγμονές.
15. Περιορίστε την κατανάλωση αλατιού, προκαλεί κατακράτηση υγρών! Μπορούμε να δώσουμε νοστιμιά στα φαγητά μας αντικαθιστώντας το αλάτι με μυρωδικά, όπως ρίγανη, βασιλικός, θυμάρι, δενδρολίβανο, σκόρδο, κ.α.
16. Το λίπος που θα χρησιμοποιήσετε στα γεύματά σας να είναι κυρίως Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο.
17. Τρώτε ήρεμα και αργά και μασάτε καλά την τροφή σας, διότι το στομάχι δεν έχει δόντια και αν δεν μασάτε καλά δέν θα χωνέψετε και καλά.
18. Να ασκήστε τουλάχιστον ½ με 45 λεπτά την ημέρα.
19. Ασκηθήτε νωρίς το πρωί γιατί έτσι αυξάνετε το μεταβολισμό σας για τις επόμενες 10-12 ώρες και τη διανοητική σας αντίληψη για τις επόμενες 4 με 10 ώρες, διότι ο εγκέφαλος κατά την άσκηση γεμίζει με οξυγόνο. Συμβάλλει επίσης αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του στρες και της αϋπνίας.
20. Μην ασκηθήτε νηστικοί, γιατί σοκάρετε τον οργανισμό, με αποτέλεσμα το σώμα να καίει και μύες για να εξασφαλίσει ενέργεια. Φάτε 45 λεπτά πρίν ένα ισορροποιμένο σνάκ, ενισχύοντας έτσι τον μυϊκό ιστό καί αναγκάζοντας το σώμα σας να χρησιμοποιήσει το αποθηκευμένο σωματικό λίπος ως πηγή ενέργειας.
21. Να τρώτε ένα σνακ στην αναλογία της Ζώνης 30 ή 45 λεπτά πριν από την άσκηση και ένα αμέσως μετά.
22. Συμπληρώστε με 2.5 γρ. σούπερ μοριακά αποσταγμένο ιχθυέλαιο Ω3 της Διατροφικής Ζώνης κάθε πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Προσοχή !!! Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το blog έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή κάποια θεραπεία, συμβουλέψου έναν διατροφολόγο ή έναν ιατρό ή άλλον ειδικό υγείας.