Facebook Twitter YouTube pinterest flipboard Files-fm Tagpaker Raindrop-io Telegram Scribd Slideshare

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ : ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΗ

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ
H σπιρουλίνα είναι φαγώσιμο 100% φυτικό προϊόν (κυανο - πράσινο μικροφύκος) που αποτελείται από πολλά κύτταρα ,που σχηματίζουν μεταξύ τους νήματα, τα οποία πολλές φόρες είναι σπειροειδή. Το πράσινο μέρος του περιβλήματός της οφείλεται στη χλωροφύλλη, ενώ το κυανό σε μια πρωτεΐνη που λέγεται φυκοκυανίνη. Περιέχει 50-70% πρωτεΐνη, 5-7% λιπίδια και 15-25% σάκχαρα, και εξαιτίας των πολυάριθμων θρεπτικών της συστατικών, η σπιρουλίνα θεωρείται πλήρης τροφή με μοναδικά χαρακτηριστικά.  

Η σπιρουλίνα περιέχει όχι μόνο βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία αλλά και όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός. Η σπιρουλίνα είναι η πιο πλούσια πλήρης τροφή της φύσης για τον άνθρωπο. Η σπιρουλίνα περιέχει φυσικά μερικά συστατικά στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν βρεθεί ποτέ στα τρόφιμα.
Η σπιρουλίνα είναι η πιο πλούσια πλήρης -τροφή της φύσης, σε Β12 . Είναι 2 με 6 φορές πλουσιότερη από τον πιο κοντινό της αντίπαλο το ήπαρ του ωμού βοδινού. Πρακτικά η Β12 είναι συνώνυμη της υψηλής ενέργειας . Είναι απαραίτητη για την διατήρηση της ενέργειας και της καλής υγείας του αίματος.
Η σπιρουλίνα είναι η πιο πλούσια πλήρης -τροφή της φύσης, σε βιοχημικό οργανικό σίδηρο που δεν είναι καθόλου τοξικός. Είναι 58 φορές πιο πλούσια σε σχέση με το ωμό σπανάκι και 28 φορές πιο πλούσια σε σχέση με το ήπαρ του ωμού βοδινού.
Η σπιρουλίνα είναι η πιο πλούσια πλήρης -τροφή της φύσης, σε βιταμίνη Ε. Είναι 3 φορές πιο πλούσια σε σύγκριση με το σπόρο του σιτάλευρου και η βιολογική της αξία είναι 49% μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη της συνθετικής βιταμίνης Ε.
Η σπιρουλίνα είναι η πιο πλούσια στην φύση πλήρης - τροφή , σε β-καροτένιο (προβιταμίνη Α). Η σπιρουλίνα παρέχει β-καροτένιο (σε 4 διαφορετικές μοριακές μορφές) σε ένα φυσικό χημικό σύμπλεγμα το οποίο είναι πολύ πιο εύκολα απορροφησιμο από ότι το β-καροτένιο του μπρόκολου ή του καρότου. Είναι 25 φορές πλουσιότερη σε σχέση με εκείνη των ωμών καρότων. Αντίθετα από την συνθετική βιταμίνη Α και εκείνη των ιχθυελαίων, το β-καροτένιο είναι παντελώς μη τοξικό ακόμη και σε μεγάλες δόσεις.
Η σπιρουλίνα είναι η πιο πλούσια στην φύση πλήρης -τροφή , σε αντιοξειδωικες ουσίες. Τα αντιοξειδωτικα είναι συστατικά τα οποία βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των ζημιών οι οποίες οφείλονται στην οξειδωτική δράση των τοξικών ελευθέρων ριζών. Περιέχει ένα ευρύ φάσμα όλων των γνωστών αντιοξειδωτικων παραγόντων, όπως τις αντιοξειδωτικες βιταμίνες Β1 και Β6 τα μεταλλικά στοιχεία ψευδάργυρος, μαγγάνιο, και χαλκός, το αμινοξυ μεθειονινη και τα υπέρ αντιοξειδωτικα συστατικά β-καροτένιο, βιταμίνη Ε και το ιχνοστοιχείο σελήνιο. Κατά συνέπεια, η σπιρουλίνα διατηρεί ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας κατά των ελεύθερων ριζών που ευθύνοται για τη γήρανση του οργανισμού.
Η σπιρουλίνα είναι η πιό πλούσια στην φύση πλήρης - τροφή, πηγή σε γ-λινολενικό οξύ. Τα έλαια της είναι 3 φορές πιο πλούσια σε σε σύγκριση με το έλαιο του νυχτολούλουδου. Από όλες τις φυτικές πηγές μόνο η σπιρουλίνα το παρέχει με την μορφή ολόκληρης τροφής. Η σπιρουλίνα είναι η πιο πλούσια της φύσης πλήρης -τροφή , σε χλωροφύλλη, πολλές φορές πιο πλούσια από ότι τα αγροοτώδη. 
Η σπιρουλίνα είναι η πιο πλούσια στην φύση πλήρης - τροφή , σε πλήρη και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη. Περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας ανάλογης με αυτή του κρέατος και της σόγιας, γι’ αυτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αθλητές που επιδιώκουν αύξηση μυικού ιστού.
Εκτός από τα προαναφερόμενα θρεπτικά συστατικά η σπιρουλίνα περιέχει ιχνοστοιχεία που είναι κυρίως το ασβέστιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος, το ιώδιο, το χλώριο και ο χαλκός. Επιπροσθέτως, μια σειρά από απαραίτητα και μη απαραίτητα αμινοξέα βρίσκονται στο διατροφικά πλούσιο αυτό φύκος, όπως η φαινυλαλανίνη, η ισολευκίνη, η λυσίνη, η τρυπτοφάνη, η προλίνη και η σερίνη. 
Πού κάνει καλό. Η σπιρουλίνα, όπως έχει αποδειχτεί, βοηθάει την πέψη και προωθεί τις εντερικές λειτουργίες, αυξάνοντας συγχρόνως την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών των υπόλοιπων τροφών. Μας ενισχύει επίσης με ποικίλα ωφέλιμα συστατικά και υπό αυτό το πρίσμα συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση διαφόρων διατροφικών ελλείψεων και επομένως στη θρέψη και τη διατήρηση του οργανισμού μας σε καλή λειτουργική κατάσταση. 
Η Σπιρουλίνα δεν είναι φάρμακο, αλλά όταν χρησιμοποιείται με μέτρο συμπληρωματικά με την τροφή μας, αντιμετωπίζει, αποτελεσματικά προβλήματα υγείας. Για το λόγο αυτό, αρκετοί επιστήμονες ασχολήθηκαν με τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει στην υγεία μας και το απέδειξαν με σημαντικές εργασίες τους ανοίγοντας το δρόμο για την διαφορετική αντιμετώπιση των λειτουργικών τροφίμων από την ιατρική κοινότητα.
Τα πλεονεκτήματα της σπιρουλίνας είναι : Περιέχει περισσότερα από 100 ωφέλιμα θρεπτικά στοιχεία, απολύτως αναγκαία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει φυσικά θρεπτικά συστατικά & όχι συνθετικά. Είναι η πλουσιότερη φυτική πηγή πρωτεϊνών. Έχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά μέσω των τροφών. Διαθέτει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο από όλες τις φυτικές τροφές. Αποτελεί πηγή Β12, βιταμίνης που υπάρχει μόνο στις ζωικές τροφές και συνήθως παρατηρείται έλλειψή της στους αποκλειστικά χορτοφάγους. Περιέχει πολλά διαφορετικά φυτοθρεπτικά, τα περισσότερα με αποδεδειγμένες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι πλούσια σε γ-λινολεϊκό οξύ που παίζει σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ρυθμίζει το pH του σώματος στο 7.32-7.45. Ιδανική τροφή για ευπαθή άτομα όπως έγκυες ή ηλικιωμένοι. Ελαττώνει το συναίσθημα της υπερβολικής όρεξης. Δίνει ενέργεια σε όσους ελέγχουν το βάρος τους. Έχει άριστη πεπτικότητα και υψηλότατη βιοδιαθεσιμότητα. 
Δοσολογια : Ενήλικες : 3-6 ταμπλέτες την ημέρα με χυμό ή νερό, 30 λεπτά πριν κάθε γεύμα.
Παιδιά : 1-3 ταμπλέτες την ημέρα με χυμό ή νερό, 30 λεπτά πριν κάθε γεύμα.
Η σπιρουλίνα θεωρείται ιδανικό συμπλήρωμα :
Για αθλητές και χορτοφάγους.
Κατά τη διάρκεια και μετά την κύηση.
Ιδανικό για απώλεια βάρους.
Γρήγορη ανάρρωση μετά από ασθένεια.
Περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερη αντοχή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Προσοχή !!! Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το blog έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή κάποια θεραπεία, συμβουλέψου έναν διατροφολόγο ή έναν ιατρό ή άλλον ειδικό υγείας.