Facebook Twitter YouTube pinterest flipboard Files-fm Tagpaker Raindrop-io Telegram Scribd Slideshare

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ.
Οι μπάρες δημητριακών είναι ένα υγιεινό γλυκό σνάκ που μπορείτε να φάτε ενδιάμεσα στα γεύματα ή να το πάρετε στη δουλειά, στο σχολείο και γενικώς οπουδήποτε περνάτε πολλές ώρες χωρίς πρόσβαση σε υγιεινό φαγητό. Σας γλυκάινουν με πιο ήπιο και υγιεινό τρόπο από ότι τα γλυκά του εμπορίου και οι σοκολάτες. Θα παρατηρήσετε ότι θα σας χορτάσουν για πολλές ώρες!


Υλικά για 10 μπάρες των 50 γρ. :
50γρ. σταφίδες ξανθές.
50γρ. Αμύγδαλα, αλεσμένα.
50γρ. Φουντούκια, αλεσμένα.
20γρ. Καρύδια ψύχα αλεσμένα.
10γρ. Κολοκυθόσπορος καθαρισμένος.
10γρ. Λιναρόσπορος κοπανισμένος.
10γρ. Σουσάμι.
60γρ. Νιφάδες βρώμης.
60γρ. Νιφάδες σταριού.
60γρ. Νιφάδες καλαμποκιού.
100γρ. Ταχίνι.
1 κ.σ. Κακάο.
½ κ.γ. Κανέλα.
3 κ.σ. Σιρόπι σφενδάμου.

Εκτέλεση : Σε ένα μπολ ανακατεύτε όλους τους ξηρούς καρπούς με τις νιφάδες βρώμης, σιταριού και καλαμποκιού. Σ ένα άλλο ανακατεύτε το ταχίνι με το σιρόπι σφενδάμου, το κακάο και την κανέλα. Μετά ενώνετε τα δυο μείγματα και αν χρειαστεί συμπληρώνετε και λίγο ζεστό νερό για να γίνουν πιο εύπλαστα. Τα πλάθετε σε σχήμα μπάρας και τα τυλίγετε σε λαδόκολλα. Μετα τα βάζετε στο ψυγείο και τα διατηρήτε εκεί μέχρι να τα καταναλώσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Προσοχή !!! Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το blog έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή κάποια θεραπεία, συμβουλέψου έναν διατροφολόγο ή έναν ιατρό ή άλλον ειδικό υγείας.