Facebook Twitter YouTube pinterest flipboard Files-fm Tagpaker Raindrop-io Telegram Scribd Slideshare

7 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ

ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΑ ΤΡΟΦΩΝ
7 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ
Το ξαναζέσταμα του φαγητού είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να μειώσετε τη σπατάλη της τροφής, που σε παγκόσμιο επίπεδο φτάνει τους τόνους κάθε μέρα.
Είναι εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι σε μερικές χώρες πετιέται υπερβολική ποσότητα τροφής, ενώ σε άλλες χώρες οι άνθρωποι λιμοκτονούν.

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ 30-40-30 X 0,5 BLOCK

Παρακάτω θα βρείτε διαιτητικά γεύματα αναλογίας 30% Πρωτ. – 40% Υδατ. – 30% Λιπ. Περιέχουν 3,5 γρ. πρωτεϊνης 4.66 γρ. υδατάνθρακα και 1,55 γρ. λιπαρά. Εχουν χρησιμοποιηθεί οι πιο υγιεινές τροφές με λιγότερους σχετικά υδατάνθρακες και λίγα υγιεινά λιπαρά. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να αλλάξετε τις τροφές και τα γραμμάριά τους επιλέγοντας δικές σας τροφές απο τον πίνακα διατροφικής αξίας Νο 1 βάση του οποίου σχεδιάστηκαν τα παρακάτω διαιτητικά γεύματα με την βοήθεια του υπολογιστικού φύλλου Excel. Προσεχώς αναμένεται να εμπλουτιστούν με περισσότερα γεύματα.

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ 30-40-30 X 1 BLOCK

Παρακάτω θα βρείτε διαιτητικά γεύματα αναλογίας 30% Πρωτ. – 40% Υδατ. – 30% Λιπ. Περιέχουν 7 γρ. πρωτεϊνης 9.33 γρ. υδατάνθρακα και 3.1 γρ. λιπαρά. Εχουν χρησιμοποιηθεί οι πιο υγιεινές τροφές με λιγότερους σχετικά υδατάνθρακες και λίγα υγιεινά λιπαρά. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να αλλάξετε τις τροφές και τα γραμμάριά τους επιλέγοντας δικές σας τροφές απο τον πίνακα διατροφικής αξίας Νο 1 βάση του οποίου σχεδιάστηκαν τα παρακάτω διαιτητικά γεύματα με την βοήθεια του υπολογιστικού φύλλου Excel. Προσεχώς αναμένεται να εμπλουτιστούν με περισσότερα γεύματα.

10 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

ΚΡΥΜΕΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
10 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΖΑΧΑΡΗΣ.
Το ξέρετε ότι η ζάχαρη «κρύβεται» σε τροφές που ίσως να μην το περιμένετε; Αν θέλετε να ξέρετε τι τρώτε και να κάνετε τις σωστές επιλογές, διαβάστε παρακάτω.
Ακολουθεί ο… χρυσός κανόνας των super markets: Ό,τι είναι συσκευασμένο, είναι πολύ πιθανό να είναι γεμάτο ζάχαρη. Πράγματι, το «γλυκό» βρίσκεται παντού.
Και αν δεν είστε προσεκτικοί… ύπουλες «βόμβες» ζάχαρης, δεν θα διστάσουν να εκραγούν. Οπλιστείτε με γνώση, μαθαίνοντας ποιες τροφές μπορεί να «κρύβουν» ζάχαρη, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τι να αποφύγετε και τι να προτιμήσετε.

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ 30-40-30 X 1.5 BLOCK

Παρακάτω θα βρείτε διατητικά γεύματα αναλογίας 30% Πρωτ. – 40% Υδατ. – 30% Λιπ. Περιέχουν 10,5 γρ. πρωτεϊνης 14 γρ. υδατάνθρακα και 4,6 γρ. λιπαρά. Εχουν χρησιμοποιηθεί οι πιο υγιεινές τροφές με λιγότερους σχετικά υδατάνθρακες και λίγα υγιεινά λιπαρά. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να αλλάξετε τις τροφές και τα γραμμάριά τους επιλέγοντας δικές σας τροφές απο τον πίνακα διατροφικής αξίας Νο 1 βάση του οποίου σχεδιάστηκαν τα παρακάτω διαιτητικά γεύματα με την βοήθεια του υπολογιστικού φύλλου Excel. Προσεχώς αναμένεται να εμπλουτιστούν με περισσότερα γεύματα.

10 ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ

ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ
10 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ.
Η χρήση φυτοφαρμάκων ξεκίνησε το ’70. Σαράντα χρόνια αργότερα αυτή η πρακτική έγινε κανόνας και επικίνδυνα υπολείμματα φυτοφαρμάκων βρίσκονται στα τρόφιμα που καταναλώνουμε τακτικά. Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (ΕFSA) αναλύει περίπου 70.000 τρόφιμα για να διαπιστώσει το πόσα φυτοφάρμακα περιέχουν.

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ 30-40-30 X 2 BLOCK

Παρακάτω θα βρείτε διαιτητικά γεύματα αναλογίας 30% Πρωτ. – 40% Υδατ. – 30% Λιπ. Περιέχουν 14 γρ. πρωτεϊνης 18.66 γρ. υδατάνθρακα και 6.2 γρ. λιπαρά. Εχουν χρησιμοποιηθεί οι πιο υγιεινές τροφές με λιγότερους σχετικά υδατάνθρακες και λίγα υγιεινά λιπαρά. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να αλλάξετε τις τροφές και τα γραμμάριά τους επιλέγοντας δικές σας τροφές απο τον πίνακα διατροφικής αξίας Νο 1 βάση του οποίου σχεδιάστηκαν τα παρακάτω διαιτητικά γεύματα με την βοήθεια του υπολογιστικού φύλλου Excel. Προσεχώς αναμένεται να εμπλουτιστούν με περισσότερα γεύματα.

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ 30-40-30 X 2.5 BLOCK

Παρακάτω θα βρείτε διατητικά γεύματα αναλογίας 30% Πρωτ. – 40% Υδατ. – 30% Λιπ. Περιέχουν 17,5 γρ. πρωτεϊνης 23.33 γρ. υδατάνθρακα και 7,75 γρ. λιπαρά. Εχουν χρησιμοποιηθεί οι πιο υγιεινές τροφές με λιγότερους σχετικά υδατάνθρακες και λίγα υγιεινά λιπαρά. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να αλλάξετε τις τροφές και τα γραμμάριά τους επιλέγοντας δικές σας τροφές απο τον πίνακα διατροφικής αξίας Νο 1 βάση του οποίου σχεδιάστηκαν τα παρακάτω διαιτητικά γεύματα με την βοήθεια του υπολογιστικού φύλλου Excel. Προσεχώς αναμένεται να εμπλουτιστούν με περισσότερα γεύματα.

ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ

ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ
ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ !
του Βασίλη Φραντζολά.
Δεν γίνεται να αγαπάς το ελαιόλαδο, να το εξυμνείς και να το καταναλώνεις ενώ παράλληλα έχεις και ένα - δυο μπουκάλια με σπορέλαιο στο ντουλάπι σου. Δεν γίνεται. Δεν πρέπει! Δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο βέβαια ότι ο κόσμος αγοράζει σπορέλαια παρόλο που - για εμένα τουλάχιστον - είναι (μακράν) η πιο βλαβερή τροφή που μπαίνει στο ανθρώπινο σώμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ 30-40-30 X 3 BLOCK

Παρακάτω θα βρείτε διατητικά γεύματα αναλογίας 30% Πρωτ. – 40% Υδατ. – 30% Λιπ. Περιέχουν 21 γρ. πρωτεϊνης 28 γρ. υδατάνθρακα και 9,3 γρ. λιπαρά. Εχουν χρησιμοποιηθεί οι πιο υγιεινές τροφές με λιγότερους σχετικά υδατάνθρακες και λίγα υγιεινά λιπαρά. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να αλλάξετε τις τροφές και τα γραμμάριά τους επιλέγοντας δικές σας τροφές απο τον πίνακα διατροφικής αξίας Νο 1 βάση του οποίου σχεδιάστηκαν τα παρακάτω διαιτητικά γεύματα με την βοήθεια του υπολογιστικού φύλλου Excel. Προσεχώς αναμένεται να εμπλουτιστούν με περισσότερα γεύματα.

ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ : 10 ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ

ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ : 10 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ.
Μια φορά και ένα καιρό όλες οι οικογένειες διατηρούσαν τις δικές τους “οργανικές” αγελάδες, που έβοσκαν οργανικό χορταράκι, και οι ιδιοκτήτες τους χρησιμοποιούσαν τα “δώρα” τους στη καθημερινή διατροφή τους. Έπιναν το γάλα τους, έβγαζαν τη κρέμα και έφτιαχναν βούτυρο. Πέρα από την εξαιρετική θρεπτική αξία αυτών των τροφών είχαν και απίστευτη γεύση.

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ 30-40-30 X 3,5 BLOCK

Παρακάτω θα βρείτε διαιτητικά γεύματα αναλογίας 30% Πρωτ. – 40% Υδατ. – 30% Λιπ. Περιέχουν 24,5 γρ. πρωτεϊνης 32,66 γρ. υδατάνθρακα και 10,85 γρ. λιπαρά. Εχουν χρησιμοποιηθεί οι πιο υγιεινές τροφές με λιγότερους σχετικά υδατάνθρακες και λίγα υγιεινά λιπαρά. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να αλλάξετε τις τροφές και τα γραμμάριά τους επιλέγοντας δικές σας τροφές απο τον πίνακα διατροφικής αξίας Νο 1 βάση του οποίου σχεδιάστηκαν τα παρακάτω διαιτητικά γεύματα με την βοήθεια του υπολογιστικού φύλλου Excel. Προσεχώς αναμένεται να εμπλουτιστούν με περισσότερα γεύματα.

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ 30-40-30 X 4 BLOCK

Παρακάτω θα βρείτε διαιτητικά γεύματα αναλογίας 30% Πρωτ. – 40% Υδατ. – 30% Λιπ. Περιέχουν 14 γρ. πρωτεϊνης 18.66 γρ. υδατάνθρακα και 6.2 γρ. λιπαρά. Εχουν χρησιμοποιηθεί οι πιο υγιεινές τροφές με λιγότερους σχετικά υδατάνθρακες και λίγα υγιεινά λιπαρά. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να αλλάξετε τις τροφές και τα γραμμάριά τους επιλέγοντας δικές σας τροφές απο τον πίνακα διατροφικής αξίας Νο 1 βάση του οποίου σχεδιάστηκαν τα παρακάτω διαιτητικά γεύματα με την βοήθεια του υπολογιστικού φύλλου Excel. Προσεχώς αναμένεται να εμπλουτιστούν με περισσότερα γεύματα.

ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ : ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΜΑΣ

ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ
ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ : ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΜΑΣ.
Αν το αναψυκτικό σας λέει «χωρίς ζάχαρη» στην ετικέτα; Μήν το σκέφτεσαι καν! Στο Παγκόσμιο Περιβαλλοντικό Συνέδριο δόθηκε διάλεξη με θέμα, «ασπαρτάμη» κυκλοφορεί στην αγορά ως «Nutra Sweet», «Equal» και «Spoonful». 
Στην εναρκτήρια ομιλία από την EPA, ανακοινώθηκε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2001, υπήρξε μια επιδημία πολλαπλών σκληρύνσεων και ο συστηματικού ερυθηματώδους λύκου. Ήταν δύσκολο να καθοριστεί ακριβώς ποια τοξίνη προκαλεί αυτή την καλπάζουσα αύξηση.

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ 30-40-30 X 4,5 BLOCK

Παρακάτω θα βρείτε διαιτητικά γεύματα αναλογίας 30% Πρωτ. – 40% Υδατ. – 30% Λιπ. Περιέχουν 31,5 γρ. πρωτεϊνης 42 γρ. υδατάνθρακα και 13,95 γρ. λιπαρά. Εχουν χρησιμοποιηθεί οι πιο υγιεινές τροφές με λιγότερους σχετικά υδατάνθρακες και λίγα υγιεινά λιπαρά. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να αλλάξετε τις τροφές και τα γραμμάριά τους επιλέγοντας δικές σας τροφές απο τον πίνακα διατροφικής αξίας Νο 1 βάση του οποίου σχεδιάστηκαν τα παρακάτω διαιτητικά γεύματα με την βοήθεια του υπολογιστικού φύλλου Excel. Προσεχώς αναμένεται να εμπλουτιστούν με περισσότερα γεύματα.

MSG. ΟΞΙΝΟ ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ

ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΜΟΝΟΝΑΤΡΙΟMSG. ΟΞΙΝΟ ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ !
Όξινο γλουταμινικό νάτριο ή γλουταμινικό μονονάτριο ή monosodium glutamate η MSG. Με αυτούς τους όρους, που περιγράφουν την ίδια ουσία, θα ασχοληθούμε στο παρακάτω άρθρο. Το MSG περιλαμβάνεται στην οικογένεια των ουσιών υπό το όνομα "διεγερτικές τοξίνες" ή στα αγγλικά excitotoxins. Ελπίζω ήδη να σας κέντρισα τη περιέργεια. Το ζήτημα είναι αρκετά περίπλοκο, εμπεριέχει αρκετή χημεία και ιατρικούς όρους. Θα προσπαθήσω να το παρουσιάσω όσο πιο απλά γίνεται.

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ 30-40-30 X 5 BLOCK

Παρακάτω θα βρείτε διαιτητικά γεύματα αναλογίας 30% Πρωτ. – 40% Υδατ. – 30% Λιπ. Περιέχουν 35 γρ. πρωτεϊνης 46,66 γρ. υδατάνθρακα και 15,5 γρ. λιπαρά. Εχουν χρησιμοποιηθεί οι πιο υγιεινές τροφές με λιγότερους σχετικά υδατάνθρακες και λίγα υγιεινά λιπαρά. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να αλλάξετε τις τροφές και τα γραμμάριά τους επιλέγοντας δικές σας τροφές απο τον πίνακα διατροφικής αξίας Νο 1 βάση του οποίου σχεδιάστηκαν τα παρακάτω διαιτητικά γεύματα με την βοήθεια του υπολογιστικού φύλλου Excel. Προσεχώς αναμένεται να εμπλουτιστούν με περισσότερα γεύματα.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΣΟΓΙΑ;

ΣΟΓΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΣΟΓΙΑ;
Στην αρχή της δεκαετίας του 90 η σόγια και τα προϊόντα της άρχισαν να εμφανίζονται στα super market  αφήνοντας στον καταναλωτή μεγάλες προσδοκίες σχετικά με την βελτίωση της υγείας του. Το νέο προϊόν έδινε ελπίδες σε θέματα υψηλής χοληστερίνης, προστασίας κατά του καρκίνου του προστάτη και του στήθους και θα ήταν μια εναλλακτική λύση σε θέματα πρωτεΐνης για τους φίλους της φυτοφαγίας.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ "Ε"

ΠΡΟΣΘΕΤΑ Ε
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ  ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ. ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ "Ε".
Για τα επικίνδυνα πρόσθετα τροφίμων «Ε» ενημερώνει η Ένωση Καταναλωτών Βόλου τους πολίτες προκειμένου να ξέρουν τι να αποφεύγουν και τι να επιλέγουν για την υγιεινή διατροφή τους. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «τρώμε καθημερινά πολλά... συνθετικά χρώματα, συντηρητικά και αρώματα. Όλα τα τυποποιημένα τρόφιμα, σνακ, σακχαρώδη, γλυκίσματα, ποτά, αναψυκτικά περιέχουν μεγάλο αριθμό πρόσθετων ουσιών, γνωστότερες ως «Ε».

ΟΙ 10 ΠΙΟ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΘΑΝΑΤΟ !

ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
ΟΙ 10 ΠΙΟ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΘΑΝΑΤΟ !
1. Όλα τα βιομηχανοποιημένα αρτοσκευάσματα :
Κουλουράκια, κουλούρια, κέικ, μπισκότα, κρουασάν, κριτσίνια, cookies κλπ. Πραγματικές διατροφικές βόμβες που περιέχουν πολλά τρανς λιπαρά,ζάχαρη, άσπρο αλεύρι αλλά και αρκετά συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. Πολλές και 100% κενές θερμίδες, σάκχαρο εκτός ελέγχου,κακό ενεργειακό προφίλ,μικρή ικανότητα κορεσμού. Από τις κυριότερες αιτίες για το διατροφικό χάλι του δυτικού κόσμου γιατί ο όλεθρος που προκαλούν δεν τους φαίνεται σε πρώτη θεώρηση. Αν δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτά περιοριστείτε τουλάχιστον στις σπιτικές βερσιόν.
Προσοχή !!! Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το blog έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή κάποια θεραπεία, συμβουλέψου έναν διατροφολόγο ή έναν ιατρό ή άλλον ειδικό υγείας.