Facebook Twitter YouTube pinterest flipboard Files-fm Tagpaker Raindrop-io Telegram Scribd Slideshare

20 ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ

ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ
20 ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ.
Τα καλύτερα φάρμακα μας τα προσφέρει απλόχερα η φύση, είτε μιλάμε για φυσική άμυνα του οργανισμού και θεραπεία, είτε για παυσίπονα. Ας δούμε πως μπορούμε να απαλλαγούμε από διάφορους πόνους, χωρίς φάρμακα αλλά με συστατικά που βρίσκουμε στην κουζίνα μας.

20 ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ

ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ
20 ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ
1. Πρόπολη. Η πρόπολη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο αντιμετώπισης πνευμονολογικών, αυτόνομων και εκφυλιστικών παθήσεων, σε γυναικολογικές, δερματολογικές, γαστρεντερολογικές, ωτορινολαρυγγολογίας παθήσεις, σε παθήσεις και λοιμώξεις στοματικής κοιλότητας, στην χειρουργική, στην ανάρρωση από χειρουργικές επεμβάσεις, από ασθένεια ή από τα συμπτώματα ακτινοθεραπείας. Χρησιμοποιείται και σε άλλες παθήσεις, φλεγμονές, λοιμώξεις, ιώσεις κ.τ.λ. Το εύρος χρήσης της πρόπολης είναι τεράστιο και είναι ακόμη υπό διερεύνηση.

20 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ

ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ
20 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ.
1). Πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα. (Περίπου 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα). Το νερό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τις κινήσεις του εντέρου σας, αλλά και να σας βοηθήσει να απομακτύνετε και τις τοξίνες. Το νερό και τα άλλα υγρά προσθέτουν όγκο στα κόπρανα, κάνοντας ευκολότερες τις κινήσεις του παχέος εντέρου. Δοκιμάστε να πίνετε αρκετά φλιτζάνια ζεστό ή χλιαρό νερό ή τσάι το πρωί, προκειμένου να διασταλθεί το στομάχι και να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της αφόδευσης.

10 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΤΕ ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ
10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΤΕ ΤΙΣ  ΤΟΞΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΑΣ.
Διαιτητικές συμβουλές αποτοξίνωσης και γενικότερης κάθαρσης του οργανισμού από βλαβερές ουσίες, για αρχάριους…
Νιώθετε υποτονικοί και χωρίς ενέργεια; Έχετε προβλήματα με το δέρμα σας, πόνους και ενοχλήσεις, ή μήπως προβλήματα στη χώνεψη; Μήπως έχετε απομακρυνθεί λιγάκι από τις σχετικά πιο υγιεινές σας συνήθειες τον τελευταίο καιρό;

ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ Ο ΚΡΥΦΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ
ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ Ο ΚΡΥΦΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ
Κάθε φορά που το σώμα μας τραυματίζεται, ακόμη και με μια μικρή τυχαία γρατζουνιά, η αντίδραση του σώματός μας είναι άμεση, δημιουργεί μια «φλεγμονώδη αντίδραση». Τα σημάδια της παρουσίας της είναι κοκκινίλα, ιδρώτας,  θερμοκρασία, πόνος που παρουσιάζονται μερικώς ή όλα μαζί.
Όμως η φλεγμονές που συμβαίνουν μέσα στο σώμα μας δεν είναι καθόλου εύκολο να εντοπιστούν.

ΕΝΤΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ

ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ
ΕΝΤΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ. ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΤΕ !
Τα παράσιτα και τα σκουλήκια μπορεί να σας φέρουν προβλήματα υγείας. Τα παράσιτα συμβαίνουν συνήθως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και μπορούν να επηρεάσουν διάφορα ανθρώπινα όργανα όπως το στομάχι, το παχύ έντερο, το συκώτι, τα νεφρά, το αίμα. Ευτυχώς, υπάρχει φυσικός τρόπος για να απαλλαγούμε από τα παράσιτα.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ200+ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
ΑΓΧΟΣ. Aν πριν από ένα διαγωνισμό ή κάποιο άλλο αγχογόνο γεγονός δεν μπορείτε να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε, αναζητήστε τις κατευναστικές και υπνωτικές ιδιότητες του φρέσκου βασιλικού. Bάλτε 25 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού σε 1/2 λίτρο κρύο νερό και αφήστε το αφέψημα να βράσει σε χαμηλή φωτιά, με το καπάκι κλειστό, για 10 λεπτά. Aφού κρυώσει το αφέψημα, πιείτε 3-4 φλιτζάνια μέσα στην ημέρα. Έτσι, όταν έρθει η ώρα του ύπνου, θα μπορέσετε εύκολα να κοιμηθείτε. Aν η νευρικότητα και το άγχος σας είναι πολύ έντονα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη θεραπεία αυτή αρκετές ημέρες πριν.

ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΑΓΧΟΣ
ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Οι κοινωνικές επιπτώσεις του άγχους. Το άγχος (στρες) θεωρείται από πολλούς επιστήμονες, αλλά και απλούς ανθρώπους, ως η «μάστιγα» της εποχής μας και ως η κυριότερη αιτία όλων σχεδόν των παθήσεων που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα τον 21ο αιώνα. Εκατοντάδες - αν όχι χιλιάδες – βιβλία έχουν γραφτεί για το καυτό αυτό θέμα και η λέξη «άγχος» και «στρες» είναι ίσως από τις περισσότερο χρησιμοποιούμενες στο καθημερινό λεξιλόγιο του σύγχρονου ανθρώπου. 

Η ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ
Η ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ
Οι ασθένειες του πολιτισμού.
Οστεοπόρωση, αρθριτικά, θυρεοειδής, παχυσαρκία, σάκχαρο, προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δερματοπάθειες, υπέρταση, καρδιοαγγειακά νοσήματα, αλλεργίες και αυτοάνοσα νοσήματα είναι μερικά από τα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας που αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς σήμερα.

ΣΤΑΦΥΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΣΤΑΦΥΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΣΤΑΦΥΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Το σταφύλι είναι η ωφελιμότερη τροφήτου ανθρώπου και πολύ δίκαια λέγεται βασιλιάς των φρούτων, γιατί είναι η πιο πλούσια σε βιταμίνες κι οργανικά άλατα που χρειάζεται το σώμα από κάθε άλλο είδος τροφής. Τ΄αμέτρητα κύτταρα που αποτελούν τον οργανισμό προμηθεύονται τα θρεπτικότερα συστατικά από τα σταφύλια που τ΄ανανεώνουν και τα ζωογονούν σύντομα.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Το ότι ο άνθρωπος μπορεί να βελτιώσει την υγεία του με μία αποκλειστική μονοφαγία ενός οποιουδήποτε είδους φρούτου, είναι αποδεδειγμένο γεγονός. Με μια συστηματική πορτοκαλοδίαιτα έχουν θεραπευτεί, όπως αναφέραμε, πολλοί άρρωστοι που θεωρούντο εντελώς αθεράπευτοι. Ο χυμός των πορτοκαλιών, όπως και των λοιπών ξινών, είναι αποτελεσματικός σε όλες σχεδόν τις αρρώστιες και ιδίως στις παθήσεις πού έχουν αίτια τη χρόνια δηλητηρίαση του σώματος, γιατί συντελεί στη γρήγορη αποτοξίνωση του οργανισμού.

ΝΕΡΟ !!! ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

ΝΕΡΟ
ΝΕΡΟ !!! ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.
Ο F.BATMANGHELIDJ κυκλοφορεί το 1997 το βιβλίο του WATER: Rx FOR A HEALTHIER PAIN-FREE LIFE, όπου μετά από 16 χρόνια ερευνών ανακαλύπτει ότι το νερό από μόνο του θεραπεύει επώδυνες αρρώστειες από το σώμα. Εξέτασε τους λόγους που αναπτύσσουμε επώδυνες αρρωστιες και πως το νερό μπορεί να θεραπεύσει τους κύριους σωματικούς πόνους. Η ανακάλυψή του αποκαλύπτει ότι η χρόνια αφυδάτωση προκαλεί τους κυριότερους πόνους και παράγει τις εκφυλιστικές ασθένειες που σκοτώνουν πρόωρα.

Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΝΗΣΤΕΙΑ
Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) ανακάλυψαν ότι μια νηστεία μόλις τριών ημερών (όχι απόλυτης, αλλά ένας δραστικός περιορισμός θερμίδων) μπορεί να τονώσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα, ακόμα και στους ηλικιωμένους και στους πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cell Stem Cell. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η νηστεία ανανεώνει όχι μόνο το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και άλλα όργανα ή συστήματα του σώματος, ωστόσο χρειάζεται περαιτέρω έρευνα γι’ αυτό.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ

ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας πάνω από 4.5 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι μολυσμένοι με παρασιτικές ασθένειες.
Στην Ευρώπη, πιο συγκεκριμένα, είναι μολυσμένος ο ένας στους 3 ανθρώπους. Συνολικά, πάνω απ' το μισό του πληθυσμού του πλανήτη έχει μολυνθεί με παράσιτα. Κάθε χρόνο οι μολυσματικές και παρασιτικές ασθένειες αφαιρούν 15 – 16 εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές. Στη Ρωσία, αυτοί που έχουν παράσιτα είναι 10 φορές περισσότεροι απ' αυτούς που έχουν οξείς εντερικές μολύνσεις. Ο αριθμός τους συγκρίνεται μόνο με αυτούς που είναι άρρωστοι με γρίπη.

15 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΫΠΝΙΑ

ΑΫΠΝΙΑ
15 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΫΠΝΙΑ
1. Χαλαρώστε πριν πάτε για ύπνο. Το άγχος δεν σας κάνει απλά δυστυχισμένους, καταστρέφει και τον ύπνο σας. Ένα ζεστό μπάνιο πρίν τον ύπνο θα σας χαλαρώσει.

2. Αποφύγετε το αλκοόλ. Το αλκοόλ μπορεί αρχικά να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε, αλλά προκαλεί και διαταραχές στον ύπνο, γεγονός που δεν θα σας αφήσει να ξεκουραστείτε. Αν πιείτε ένα αλκοολούχο ποτό πριν κοιμηθείτε είναι αρκετά πιθανό να ξυπνήσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ
ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ.
Ο Δρ Dwight Lundell στο PreventDisease.
Εμείς οι γιατροί με όλη μας την εκπαίδευση , τη γνώση και την εξουσία, αποκτούμε συχνά ένα αρκετά μεγάλο εγώ και είναι δύσκολο να παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος. Δυστυχώς όμως αυτό συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση. Δεν σας κρύβω ότι κάναμε λάθος.
Ως χειρουργός καρδιάς με 25 χρόνια εμπειρίας, έχω εκτελέσει πάνω από 5.000 εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, σήμερα είναι η μέρα μου για να διορθώσω το λάθος με τα ιατρικά και τα επιστημονικά δεδομένα. Έχω εκπαιδευτεί για πολλά χρόνια με άλλους εξέχοντες γιατρούςμε την ένδειξη «διαμορφωτές της κοινής γνώμης».

ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ

ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ
ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ
Tο μεταβολικό σύνδρομο, είναι ένα επικίνδυνο οργανικό σύνδρομο, που χαρακτηρίζεται από ένα σύνολο επιμέρους μεταβολικών διαταραχών, οι οποίες συχνά υποτιμούνται από τους πάσχοντες ασθενείς. Συγκεκριμένα στο μεταβολικό σύνδρομο υπάρχουν ταυτόχρονα τρεις ή περισσότερες από τις διαταραχές που αναφέρονται παρακάτω :
Περιφέρεια μέσης πάνω από 102cm στον άνδρα ή 88cm στην γυναίκα. 
Επίπεδα τριγλυκεριδίων αίματος πάνω από 150mg/dl.

ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΠΝΟΗ

ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΠΝΟΗ
ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΠΝΟΗ
Δώστε «πνοή» στο σώμα σας με … βαθιά συνειδητή αναπνοή!
Aναπνέω καλά σημαίνει, έχω μεγαλύτερη αντοχή, πνευματική διαύγεια, αλλά κοιμάμαι και καλύτερα.
Πως είναι η αναπνοή σας αυτή τη στιγμή; Είναι βαθειά και αργή ή ρηχή και γρήγορη; Γίνεται ρυθμικά χαρίζοντάς σας πληρότητα, ενέργεια και αντοχή ή είναι ακανόνιστη και σας δημιουργεί ένταση και καταπόνηση; Αυτή η φαινομενικά απλή λειτουργία της αναπνοής που συμβαίνει ακούσια κατά τη διάρκεια κάθε δραστηριότητάς μας, ακόμη και κατά τον ύπνο, παίζει θεμελιώδη ρόλο στην καλή και πλήρη υγεία. Η βαθιά και σωστή αναπνοή είναι ο πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε τώρα για τον εαυτό σας και να σας ωφελήσει για ολόκληρη τη  ζωή σας.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ
ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ
Το σημείο του Σταυρού και της Ορθόδοξης (Χριστιανικής) προσευχής είναι ικανά να σκοτώσουν μικρόβια, και να μεταβάλουν της οπτικές ιδιότητες του νερού.
Μελέτη. Επιστήμονες έχουν αποδείξει πειραματικά τις θαυματουργικές ιδιότητες του σημείου του Σταυρού και της προσευχής.
Είναι διαπιστωμένο ότι η παλιά συνήθεια να γίνεται το σημείο του Σταυρού πάνω από το φαγητό και το ποτό πριν το γεύμα, έχει ένα προφανές μυστικό νόημα. Πίσω από αυτό παραμένει η πρακτική χρησιμότητα : Η τροφή κυριολεκτικά καθαρίζεται μέσα σε μια στιγμή.

ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΚΛΗΡΗΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΣΚΛΗΡΗΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
ΠΗΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ!
ΠΕΤΑΞΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Αύγουστος 2012 : Διάγνωση ΣΚΠ (σκλήρυνση κατά πλάκας) υποτροπιάζουσα.
Προτεινόμενη θεραπευτική αγωγή : ιντερφερόνη.
Ο καθένας μας μπορεί να καταλάβει την στενοχώρια, την απογοήτευση και την απελπισία, που μπορεί να νιώσει μια νέα μητέρα τριών μικρών παιδιών, όπως εγω, παίρνοντας στα χέρια της μια τετοια διάγνωση!
Οι γιατροί δεν μου έδωσαν καμιά  ελπίδα ίασης της ασθένειας παρα μόνο συμπτωματωλογική θεραπεία, δηλαδή ιντερφερόνη.

ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΟΞΥΖΕΝΕ
ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ (H2O2) - Η απαγορευμένη πανάκεια.
Η άγνωστη «θαυματουργή» θεραπεία.
Το γνωστό οξυζενέ φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος ασθενειών. Παρόλο όμως, που αρκετοί επιστήμονες πραγματοποιούν αποκαλυπτικές μελέτες για τις ιαματικές του ιδιότητες, τα συμπεράσματά τους υποβαθμίζονται συστηματικά απο το ιατροφαρμακευτικο σύστημα...

ΦΥΣΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

ΦΥΣΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΟΠΙΟΕΙΔΗ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ.
Άρθρο του δρος Joseph Mercola.
Εάν ζούσατε γύρω στο 1900, την εποχή που η φυματίωση και η πνευμονία ήταν οι κύριες αιτίες θανάτου, ο γιατρός σας, μπορεί να σας συνταγογραφούσε Ηρωίνη για τον βήχα σας. Ο πρώτος που συνέθεσε την ηρωίνη ήταν ο χημικός Charles Romley Alder Wright το 1874, ο οποίος την εγκατέλειψε αφού έκανε πειράματα σε ζώα.

ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ
ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ (ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ) τμήματα 1-6.
Οι Αφορισμοί είναι από τα σημαντικότερα έργα της Ιπποκρατικής Συλλογής. Αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού των γιατρών όλων των εποχών και κυκλοφορούμενο ευρύτατα ανά τους αιώνες, αντιγράφηκε περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα έργα της αρχαίας ελληνικής ιατρικής γραμματείας. Αποτελεί στοιχειώδη επιτομή σημειωτικής, διαιτητικής, θεραπευτικής και προγνωστικής της Κωακής ιατρικής Σχολής.
Ο μελετητής αντιλαμβάνεται εύκολα ότι πρόκειται για σκέψεις σοφού και έμπειρου γιατρού και δασκάλου, που όμως δεν συμπληρώθηκαν από τον ίδιο, με αποτέλεσμα να περιέχουν επαναλήψεις και να είναι αταξινόμητες.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΓΕΙΩΣΗΣ

ΓΕΙΩΣΗ
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΓΕΙΩΣΗΣ.
Άρθρο του Δρ. Μέρκολα. Μετάφραση : Δανάη Πετροπούλου.
Το σώμα σας είναι σε θέση να παράγει ηλεκτρική ενέργεια – η ικανότητα αυτή είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ βασικό στοιχείο της ανθρώπινης υγείας. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι αυτή που επιτρέπει στο νευρικό σας σύστημα να στέλνει σήματα στον εγκέφαλό σας. Τα σήματα αυτά είναι στην πραγματικότητα φορτία, μου μεταφέρονται από κύτταρο σε κύτταρο.

Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ

ΥΠΝΟΣ
Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.
Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί τον ύπνο για να απομακρύνει τις άχρηστες και επιβλαβείς τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί μέσα στη μέρα, επιβεβαιώνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα...
Η μελέτη, που έγινε σε πειραματόζωα, για πρώτη φορά παρέχει άμεσα πειραματικά δεδομένα σε μοριακό επίπεδο, που δείχνουν ότι ο «καθαρισμός» του σκληρά εργαζόμενου εγκεφάλου αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις αιτίες ύπαρξης του ύπνου. Η έρευνα έτσι αποκαλύπτει γιατί ο καλός και επαρκής ύπνος είναι αναγκαίος σε ένα οργανισμό.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ

ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ.
Άρθρο της διαιτολόγου Desiree Nielsen.
Η χρόνια φλεγμονή, ως αποτέλεσμα της κακής διατροφής, του άγχους ή της ρύπανσης, καταστρέφει το σώμα μας όπως ακριβώς θα έκαναν οι τερμίτες σε μια ξύλινη επιφάνεια. Η φλεγμονή μπορεί να εμφανιστεί ως φούσκωμα ή πεπτικά προβλήματα, ως ακμή ή έκζεμα. Μπορεί να βλάψει τις αρτηρίες και να συμβάλλει στην εμφάνιση καρκίνου. Ως διαιτολόγος, χρησιμοποιώ τη δύναμη των ολοκληρωμένων τροφών για να καταπραΰνω τη φλεγμονή. Παρακάτω περιγράφω μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να καταπολεμήσετε τις φλεγμονές και να αποκαταστήσετε την ισορροπία σας:

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥ 2

ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ 2ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 2
Πάσχετε από διαβήτη; Σας έχουν πει ότι πρέπει να ακολουθείτε μια χαμηλή σε λίπη και υψηλή σε υδατάνθρακες δίαιτα; Η βάση της διατροφής σας είναι οι υδατάνθρακες (ψωμί, ρύζι, μακαρόνια); Σας έχουν πει ότι ο μόνος τρόπος ελέγχου του σακχάρου είναι η λήψη χημικών φαρμάκων; Τι θα λέγατε, αν μαθαίνατε ότι αυτές οι συμβουλές είναι εσφαλμένες και επικίνδυνες για την υγεία σας και ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών φαρμάκων;

8 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ

ΑΝΤΙΔΙΑΒΗΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
8 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ
Εκατομμύρια άνθρωποι παρουσιάζουν αντίσταση στην ινσουλίνη, μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη. Μπορεί κάποιος να βρίσκεται σε προδιαβητικό στάδιο ακόμα και για 10 χρόνια ή περισσότερο και να μην το γνωρίζει ακόμη. Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς συμβαίνει.
Η ινσουλίνη δίνει εντολή στα κύτταρά σας να προσλάβουν γλυκόζη από το αίμα. Με την αντίσταση στην ινσουλίνη, τα κύτταρά σας απευαισθητοποιούνται στην ινσουλίνη, δηλαδή δεν ανταποκρίνονται στις οδηγίες πρόσληψης γλυκόζης. 
Προσοχή !!! Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το blog έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή κάποια θεραπεία, συμβουλέψου έναν διατροφολόγο ή έναν ιατρό ή άλλον ειδικό υγείας.