Facebook Twitter YouTube pinterest flipboard Files-fm Tagpaker Raindrop-io Telegram Scribd Slideshare

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ

ΒΟΤΑΝΑ
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ
Άγχος: Ηρεμεί με βασιλικό, θυμάρι, βερίκοκο, βρώμη, παντζάρι, λάχανο, μαρούλι, μαντζουράνα, ρίγανη, ροδάκινο, μαϊντανό.
Αδυναμία οργανισμού: Αφέψημα φύλλων τσουκνίδας. Με δυο φλιτζάνια του καφέ την ημέρα αναζωογονείται όλος ο οργανισμός. Έγχυμα δενδρολίβανου. Επίσης βοηθούν πολύ τα παζάρια σαλάτα.
Αδυνάτισμα: Έγχυμα χαμομηλιού ή Λουΐζας. Αφέψημα από φύλλα πικραλίδας και άνθη.
Αδύνατη μνήμη: Έγχυμα βασιλικού, μαντζουράνας και δενδρολίβανου.

ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ.
Οι έρευνες, αποδεικνύουν ότι τα μπαχαρικά προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην υγεία μας. Τα ­συστατικά τους φαίνεται ότι μας παρέχουν προστασία από το διαβήτη, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το εγκεφαλικό, αλλά και πολλές μορφές καρκίνου.
Στα μπαχαρικά ανήκουν : Κατά κύριο λόγο τα αποξηραμένα τμήματα των φυτών, όπως : 1) Τα μπουμπούκια (π.χ. γαρί­φαλο), 2) οι φλούδες (π.χ. κανέλα), 3) Οι ρίζες (π.χ. κουρκουμάς). 4) Οι σπόροι (π.χ. σινάπι, κόλιαντρο, γλυκάνισο).

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
Βανίλια. Μια σειρά από σωματικά και ψυχολογικά οφέλη αποδίδονται στη βανίλια εδώ και αιώνες. Στην αρωματοθεραπεία, η βανίλια θεωρείται ότι βελτιώνει τη διάθεση και προτιμάται όταν κανείς θέλει να τονωθεί ενεργειακά. Όπως εμπειρικά όλοι γνωρίζουμε, η βανίλια είναι επίσης από τις πιο χαλαρωτικές και ευχάριστες οσμές, κάτι που έχει αποδειχτεί και από αμερικανική έρευνα που έγινε προ δεκαπενταετίας. Σε άλλο πείραμα, του λονδρέζικου νοσοκομείου «St. George’s», χρησιμοποίησαν έμπλαστρα βανίλιας σε ομάδα ανθρώπων που ήταν σε δίαιτα και παρατήρησαν ότι το άρωμά της προωθεί την απώλεια βάρους, μειώνοντας σημαντικά την όρεξη για γλυκά - κάτι που λέγεται ότι ισχύει και για τα κεριά βανίλιας, δίχως να έχει αποδειχτεί επιστημονικά.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Α

ΒΟΤΑΝΑΑγκάθι του Αγίου Ιωάννη. 
Το αγκάθι του Αγ. Ιωάννη είναι ένα πολυετές βότανο που βρίσκεται σε πολλά μέρη του κόσμου, μεταξύ των οποίων η Ανατολική Βόρεια Αμερική και οι ακτές του Ειρηνικού. Χρησιμοποιούμενα μέρη : παρασκευάσματα, εκχύλισμα βοτάνου. 

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Β

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Β
Βαλεριάνα
Περιγραφή : Ανήκει στην οικογένεια των Βαλεριανιδών Η βαλεριάνα είναι φυτό με ρίζωμα πολυετές που μένει ζωντανό όταν ξεραίνονται οι βλαστοί και τα φύλλα. Το ύψος της κυμαίνεται από 40 εκατοστά έως 2 μέτρα. Έχει φύλλα σύνθετα πτεροειδή και τα άνθη της είναι μικρά άσπρα ή ρόδινα που σχηματίζουν πυκνές ταξιανθίες.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Γ

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Γ
Γαϊδουράγκαθο-1
Περιγραφή: Ανήκει στην οικογένεια των συνθέτων (Compositae). Είναι μονοετής ή διετής αγκαθωτή πόα, ύψους έως 1,5 μ. Τα φύλλα του είναι εναλασσόμενα, με παρυφές οδοντωτές, ανοιχτοπράσινα με άσπρα νεύρα, ενώ οι κεφαλές των ανθέων είναι μεγάλες και μωβ χρώματος κυρίως. Το γαϊδουράγκαθο ή σίλυβο  είναι αυτοφυές κυρίως στη λεκάνη της Μεσογείου, ενώ καλλιεργείται στην υπόλοιπη Ευρώπη και στη Νότια Αμερική.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Δ

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Δ
Δεντρολίβανο-1
Περιγραφή: Το Δεντρολίβανο ή ρόζμαρι είναι αυτοφυές αρωματικό φυτό, ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών [οικογένεια της μέντας (Laminaceae)] και είναι αειθαλής φρυγανώδης θάμνος πολύκλαδος και πυκνόφυλλος, με φύλλα μικρά, φτάνει μέχρι ένα μέτρο ύψος. Τα άνθη του είναι μικρά και κυανόλευκα. 

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Ε

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Ε
Εκουϊζέτο
Περιγραφή: Το εκουϊζέτο ή η Ιπουρίς η αρουραία ανήκει στην οικογένεια των Ιππουροειδών. Υπάρχει σε όλη την Ευρώπη. Το συναντούμε σε καλλιέργειες, αναχώματα και άκρες δρόμων, σε πετρώδη και ξερά εδάφη. Είναι ποώδες, πολυετές φυτό με όρθια στελέχη. Το ύψος του φτάνει τα 60 εκατοστά. Οι σπόνδυλοι των κλάδων είναι αδύνατοι, ανοιχτοπράσινοι με μαύρες οδοντώσεις στην κορυφή. Το φυτό παράγει στείρα και γόνιμα στελέχη.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Ζ

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Ζ
Ζαμπούκο
Περιγραφή: Είναι μικρό πολύ γνωστό φυλλοβόλο δένδρο. Ο φλοιός του κορμού είναι ανοιχτόχρωμος με σχισμές και λευκά φακίδια. Έχει φύλλα μεγάλα, πράσινα θαμπά, με 5 λογχοειδή οδοντωτά φυλλάρια, άνθη μικρά λευκοκίτρινα, πολύ μυρωδάτα κατά μεγάλα απλωτά σκιάδια. Οι καρποί του είναι μικρές μαύρες ράγες.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Θ

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Θ
Θρούμπι
Περιγραφή: Ανήκει στην οικο­γένεια των Χειλανθών. Είναι αρωματικό ετήσιο ποώδες φυτό. Έχει σκληρά φύλλα με μαύρες βούλες ροζ ή άσπρα άνθη και καστανούς σπόρους που μυρίζουν ευχάριστα.  Χρησιμοποιούνται τα φύλλα του και οι ανθισμένες κορφές των βλαστών του αποξηραμένου φυτού. Ευδοκιμεί κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Ι

ΒΟΤΑΝΑΙβίσκος
Περιγραφή: Καλλωπιστικός αλλά όχι μόνο θάμνος, κατάγεται από την Ανατολική Ασία και έχει διάφορες ποικιλίες. Χαρακτηρίζεται για τα όμορφα πορτοκαλοκόκκινα άνθη του. Θεραπευτικές Ιδιότητες: Εκτός από διακοσμητικό φυτό, ο ιβίσκος έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων. O ιβίσκος ενδείκνυται για τους υπέρβαρους με πρόβλημα δυσκοιλιότητας και αυξημένων λιπιδίων. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω της περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C. Δρα ως αγγειοδιασταλτικό, βοηθά στις καρδιαγγειακές παθήσεις και στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης. Βοηθά στη θεραπεία της υψηλής πίεσης στο αίμα και τις ηπατικές διαταραχές. Ενδείκνυται για αδυνάτισμα και τόνωση των μαλλιών. Χρήση: Παρασκευάζεται ως έγχυμα με 1 κουταλάκι ιβίσκου σε 1 φλιτζάνι νερό.

Ιξός
Περιγραφή: Ο ιξός είναι ενδημικό φυτό της Ευρώπης και της Νοτιοδυτικής Ασίας. Είναι γνωστός και σαν γκι (gui) ή European Mistletoe για να ξεχωρίζει από τα άλλα είδη του γένους. Ο ιξός ανήκει στην οικογένεια των Βισκοειδών (Viscaceae), είναι (ημι)παρασιτικό φυτό που αναπτύσσεται στα κλαδιά κάποιων φυλλοβόλων ή και κωνοφόρων δέντρων. Τα κλαδιά του έχουν μήκος 30 - 100 εκατοστά με διχοτομημένες διακλαδώσεις, τα άνθη του είναι δυσδιάκριτα κιτρινοπράσινα και ο καρπός του είναι λευκός ή κίτρινος. Θεραπευτικές Ιδιότητες : Χρησιμοποιείται στη βοτανοθεραπεία για την αντιμετώπιση πονοκεφάλων, ημικρανιών και διάφορων κρίσεων (νευρώσεις, υστερίες), δύσπνοιας, θολώματος των ματιών βόμβων, άσθματος, ως χαλαρωτικό σε νευρική ταχυκαρδία, κατά της υπέρτασης  και της αρτηριοσκλήρωσης, για την θεραπεία προβλημάτων του κυκλοφορικού και του αναπνευστικού συστήματος όπως και για όγκους ακόμη και κακοήθεις καθώς φαίνεται ότι σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Βοηθά επίσης σε περιπτώσεις εμμηνόπαυσης, σε νεφρίτιδες αλλά και σε καταστάσεις επιληψίας. Χρήση: Τα κλαδάκια, τα φύλλα και οι καρποί του ιξού χρησιμοποιούνται για να παραχθεί ένα εκχύλισμα, το οποίο ο ασθενής μπορεί να λάβει από το στόμα. Ωστόσο πρέπει να λαμβάνεται σε μικρές ποσότητες λόγω της τοξικότητάς του.

Ιτιά
Χρησιμοποιούμενα Μέρη : - Αποξηραμένος ο φλοιός νεαρού δέντρου. Δράση : Αντισηπτικό, Αντιβιοτικό, Ήπιο παυσίπονο, Ελαττώνει την θερμοκρασία του σώματος. - Ρευματισμούς και Κρυώματα – Βράζουμε 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο αποξηραμένο φλοιό σε 1 λίτρο νερό και πίνουμε. - Αντισηψία σε πληγές – Παρασκευάζουμε με τον ίδιο τρόπο αφέψημα και πλένουμε την πληγή.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Κ

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Κ
Κάβα-Κάβα
Περιγραφή: Το Κάβα(-Κάβα) ή αλλιώς πιπέρι το μεθυστικό ανήκει στην οικογένεια των Πιπεροειδών. Είναι ιθαγενές φυτό στα νησιά του Ειρηνικού, Χαβάη, Μικρονησία, Βανουάτου, Φίτζι, Σαμόα, Τόνγκα και τα νησιά του Σολόμωντα. Θεωρείται είδος συγγενές με το μαύρο πιπέρι. Είναι θάμνος που αναπτύσσεται σε ελαφρά, καλά στραγγιζόμενα χώματα.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Λ

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Λ
Λαγοκιμιθιά
Περιγραφή: Πολυετής αειθαλής πόα με γκριζωπό, αρωματικό φύλλωμα και κίτρινα άνθη το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Αναπτύσσεται σε ηλιόλουστες θέσεις και άγονα, ξηρά, ουδέτερα ή αλκαλικά εδάφη. Φυτεύεται σε ελεύθερες μπορντούρες, γλάστρες και βραχόκηπους. Θεραπευτικές Ιδιότητες : Η λαγοκιμιθιά έχει τονωτική δράση, χρησιμοποιείται για καταρροή των βλεννογόνων, ενάντια στον χρόνιο βρογχίτη, την δυσπεψία, τον άφυσο, την αρθρίτιδα και επίσης είναι διουρητικό.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Μ

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΒΟΤΑΝΩΝΜαϊντανός-1 
Περιγραφή: Διετές φυτό με διαιρεμένα, κατσαρά ή επίπεδα φύλλα που ανάλογα με τον τύπο έχει χοντρή ρίζα και χαρακτηριστική μυρωδιά. Δίκαια ονομάστηκε «φυτό της υγείας» γιατί περιέχει πολύτιμες και πλούσιες βιταμίνες. Υπάρχει σε κάθε σπίτι. Θεραπευτικές Ιδιότητες : Ο Μαϊντανός έχει τονωτικές, διεγερτικές, ορεκτικές, ανακουφιστικές και καθαρτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται κυρίως σαν διουρητικό. Έχει εξαιρετικές αντισηπτικές ιδιότητες, δυναμώνει γενικά το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύει τη νεφρική λειτουργία με μία ήπια διουρητική δράση, "καθαρίζοντας" το αίμα.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Ν

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Ν
Νταμιάνα
Περιγραφή : Η νταμιάνα είναι ένα φυτό, καταγωγής Μεξικού, το οποίο αναγνωρίζεται κυρίως ως φυσικό διεγερτικό σεξουαλική ΧΩΡΙΣ τοξικότητα. Στο ύψος του φτάνει μέχρι τα 60 εκατοστά και τα χρήσιμα μέρη του είναι τα αποξηραμένα εναέρια τμήματα.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Ο

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Ο
Οσμανθός.
Το Osmanthus είναι ένα ασιατικό λουλούδι που χρησιμοποιούνταν για να εμπλουτίσει την γεύση των μαύρων και πράσινων τσαγιών σε μίγματα. Παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στις δυτικές χώρες, αυτό το λουλούδι μπορεί να δώσει ένα υπέροχο ρόφημα χωρίς την προσθήκη κάποιου άλλου βοτάνου ή τσαγιού. Δεν περιέχει καθόλου καφεΐνη και η λουλουδάτη γεύση του θυμίζει ροδάκινο.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Π

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Π
Παπαρουνόσπορος
Περιγραφή : Είναι ο σπόρος που βγαίνει από το γνωστό φυτό της παπαρούνας. Είναι πλούσιος σε λιπαρά και έχει κατασταλτικές ιδιότητες. Θεραπευτικές Ιδιότητες : Διατηρεί μερικά χαρακτηριστικά του λουλουδιού από το οποίο προέρχεται όπως ότι είναι ήπιο υπνωτικό. Είναι επίσης μαλακτικό, αντιβηχικό, σπασμολυτικό και χρησιμοποιείται ενάντια της υπερδιέγερσης.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Ρ

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Ρ
Ρείκι
Περιγραφή : Το ρείκι είναι φρυγανώδης θάμνος με πλούσια ανθοφορία το φθινόπωρο. Τα άνθη του είναι πολλά, μικρά, κωδωνοειδή, σε μοβ, ροζ και μερικές φορές άσπρο χρώμα, σε μακριές ταξιανθίες. Θεραπευτικές Ιδιότητες : Έχει διουρητικές καθαρτικές, αντιρρευματικές, ηρεμιστικές και αντισηπτικές των ουροποιητικών οδών ιδιότητες. Χρήση : Τα χρησιμοποιούμενα μέρη του είναι οι κορυφές παρασκευασμένες σε αφέψημα.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Σ

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Σ
Σαλέπι
Περιγραφή : Tο σαλέπι είναι μια σκόνη που προέρχεται από τους βολβούς ενός είδους άγριας ορχιδέας, του «σερνικοβότανου», όπως ονομάζεται από το λαό μας. Θεραπευτικές Ιδιότητες και Χρήση : Το Σαλέπι είναι ένα ρόφημα θερμαντικό, προληπτικό του κρυολογήματος και της γρίπης, φτιάχνει το κρυωμένο στομάχι.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Τ

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Τ
Ταραξάκο.
Περιγραφή : Το ταραξάκο είναι γνωστό και ως "δόντι του λιονταριού εξαιτίας των οδοντωτών φύλλων του. Στην Κρήτη λόγω της πικρής γεύσης του το ονομάζουν αγριοράδικο ή πικραλίδα. Είναι γνωστό πολυετές, ποώδες φυτό, κοινό σ' ολόκληρη την Ευρώπη. Φυτρώνει στους αγρούς και τους κήπους αλλά και σε ορεινές περιοχές και το κίτρινο λουλούδι του μοιάζει πολύ με μικρή μαργαρίτα.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Υ

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Υ
Υδράστη 
Χρησιμοποιούμενα μέρη: -παρασκευάσματά της. Δράση: -κατά του κοινού κρυολογήματος ή γενικά της μόλυνσης του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος -κατά της μολυσματικής διάρροιας -διεγερτικό ανοσοποιητικού συστήματος -κατά του τραχώματος (μόλυνση ματιού από τον μικροοργανισμό Chlamydia trachomatis).

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Φ

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Φ
Φασκόμηλο-1
Περιγραφή : Πολυετές, θαμνώδες με πολυάριθμα κλαδιά ύψους μέχρι μισό μέτρο βρίσκεται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας κυρίως σε ξηρούς και πετρώδεις τόπους. Τα φύλλα του είναι επιμήκη και παχιά χρώματος λευκοπράσινου. Τα άνθη του φύονται κατά σπονδύλους, είναι χρώματος μοβ και ανθίζουν από το Μάιο ως τον Ιούνιο. Οι Κινέζοι το ονομάζουν ελληνικό βραστάρι και το θεωρούν καλύτερο από το τσάι. Οι Γάλλοι το ονομάζουν ελληνικό τσάι και το χρησιμοποιούν όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι όχι μόνο για φαρμακευτικούς αλλά και για μαγειρικούς σκοπούς.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Χ

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Χ
Χαμομήλι-1
Περιγραφή: Το χαμομήλι είναι ποώδες φυτό, τα άνθη του κατανέμονται σε ταξιανθίες-κεφάλια που μοιάζουν ιδιαίτερα με αυτές της μαργαρίτας. Το όνομα του σημαίνει μήλο που είναι κάτω στο έδαφος (χάμω - μήλο).

13 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ
13 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ.
Υπάρχουν περισσότεροι λόγοι από όσους ίσως γνωρίζετε, για να αρχίσετε να πίνετε πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι είναι πραγματικά «θαυματουργό». Αν και είναι γνωστό από αιώνες ότι το πράσινο τσάι κάνει καλό στην υγεία, μόνο πρόσφατα οι θεραπευτικές του ιδιότητες διερευνήθηκαν επιστημονικά. Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Ο ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ
ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
Κουρκουμάς ή κιτρινόριζα ως αντιφλεγμονώδες, αντικαρκινικό, για τον διαβήτη, την χοληστερινη, το Αλτσχάιμερ, την ακμή, τις πανάδες.

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr
Πρόκειται για ένα  ριζωματοειδές πολυετές φυτό, προέρχεται από την τροπική Νότιο Ασία και το κύριο συστατικό της κιτρινόριζας είναι η κουρκουμίνη. Το μπαχαρικό, προέρχεται απο το ρίζωμα του φυτου Curcuma longa, που ανηκει στην οικογένεια των Ζιγγιβεριδων (συγγενης δηλαδη και του τζιντζερ), και είναι ιθαγενές της Νοτιο-Ανατολικης Ασιας..

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ
ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ !
Η τσουκνίδα (ή τσουκνίθα) ανήκει στο γένος των αγγειόσπερμων φυτών Κνίδη και στην οικογένεια των Κνιδοειδών. Πρόκειται για μονοετές ή πολυετές, ποώδες, αυτοφυές φυτό, με 40 περίπου είδη παγκοσμίως.
Η τσουκνίδα είναι ένας θησαυρός στον κήπο μας με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και οφέλη για την υγεία μας.Η τσουκνίδα χρησιμοποιείται στην ιατρική εδώ και εκατοντάδες χρόνια, λόγω των δραστικών ενώσεων που μειώνουν τη φλεγμονή.

10 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΤΙΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

ΑΝΤΙΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ
10 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΤΙΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ
Ξέρατε ότι υπάρχουν πάνω από 400 διαφορετικοί ιοί που μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις, συμπεριλαμβανομένου του κοινού κρυολογήματος, της γρίπης, της ηπατίτιδας, μονοπυρήνωση και τον ιό HIV;
Σήμερα, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να έχουν ετήσιο εμβολιασμό κατά της γρίπης, ή εμβόλιο της γρίπης, αλλά αυτό είναι μόνο το 80 τοις εκατό αποτελεσματικό, λόγω της μετάλλαξης στελεχών του ιού της γρίπης.

ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΘΥΜΑΡΙ
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ
Το θυμάρι είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο αξιόπιστα βότανα στον κόσμο. Η ιατρική του χρήση έχει γραφτεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, όμως πρόσφατα η επιστήμη βρήκε «τόνους» θεραπευτικές χρήσεις από αυτό το βότανο.
Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία το θυμάρι, για να έχετε έναν παραπάνω λόγο να διατηρείτε πάντα ένα πακέτο απ’ αυτό το βότανο στο ψυγείο σας.

ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΒΟΤΑΝΑ
ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΘΗΣΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Πόνους περιόδου, Αναιμία, Ατονία, Ανορεξία, Θρομβώσεις, Ψωρίαση, Αρθρίτιδα.
ΑΓΚΙΝΑΡΑ: Διουρητικό, Ορεκτικό, Συκώτι, Χολή, Χοληστερίνη, Σάκχαρο.
ΑΓΡΙΑΔΑ: Διουρητικό, Κυστίτιδα, Ουρηθρίτιδα, Προστάτης, πέτρες στα Νεφρά.
ΑΓΡΙΜΟΝΙΟ: Διουρητικό, Διάρροια, Σάκχαρο, Νεφρά, Πονόλαιμος, Λαρυγγίτιδα.
ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΦΥΛΛΑ: Δυσκοιλιότητα.
Προσοχή !!! Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το blog έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή κάποια θεραπεία, συμβουλέψου έναν διατροφολόγο ή έναν ιατρό ή άλλον ειδικό υγείας.