Facebook Twitter YouTube pinterest flipboard Files-fm Tagpaker Raindrop-io Telegram Scribd Slideshare

ΦΥΣΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

ΦΥΣΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΟΠΙΟΕΙΔΗ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ.
Άρθρο του δρος Joseph Mercola.
Εάν ζούσατε γύρω στο 1900, την εποχή που η φυματίωση και η πνευμονία ήταν οι κύριες αιτίες θανάτου, ο γιατρός σας, μπορεί να σας συνταγογραφούσε Ηρωίνη για τον βήχα σας. Ο πρώτος που συνέθεσε την ηρωίνη ήταν ο χημικός Charles Romley Alder Wright το 1874, ο οποίος την εγκατέλειψε αφού έκανε πειράματα σε ζώα.

Δύο δεκαετίες αργότερα, ο Felix Hoffman, ο οποίος εργαζόταν για την φαρμακευτική εταιρεία Buyer (Ναι – Ναι! τη γνωστή Buyer), προχώρησε εκ νέου στη σύνθεσή της και ο τότε επικεφαλής της εταιρείας Heinrich Dreser, αποφάσισε να το προχωρήσει…

Ο Dreser ισχυρίστηκε ότι η ηρωίνη ήταν ανακάλυψη της  Buyer παρόλο που γνώριζε πολύ καλά ότι αυτός που την ανακάλυψε πραγματικά ήταν ο Charles Romley Alder Wright. Και αφού το δοκίμασε σε ανθρώπους και ζώα το 1898, το παρουσίασε ενώπιον του τότε Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου.

Ισχυρίστηκε ότι η ηρωίνη είναι ένα θαυματουργό φάρμακο “10 φορές πιο ισχυρή από την κωδεΐνη στην καταπολέμηση του βήχα”,”ήταν καλύτερη από τη μορφίνη ως παυσίπονο”, “δεν είχε τοξικές παρενέργειες” και φυσικά… ότι δεν ήταν εθιστική.

Πολύ σύντομα όμως, η ηρωίνη έδειξε το αληθινό της πρόσωπο…
Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, η ηρωίνη ήταν δημοφιλής σε πάνω από 23 χώρες ως το “θαυματουργό φάρμακο”. Η Buyer, παρήγαγε έναν τόνο ηρωίνης μόνο την πρώτη χρονιά που κυκλοφόρησε. Μέχρι το 1913 όμως, ο αριθμός των εθισμένων στην ηρωίνη, ήταν τόσο μεγάλος, που η Buyer, υποχρεώθηκε να σταματήσει τη διάθεσή της.

Το 1913, ο εθισμός στην ηρωίνη ήταν ανεξέλεγκτος. Το 2014, συνταγογραφείται ως παυσίπονο!
Τα οπιοειδή παυσίπονα που συνταγογραφούνται ολοένα και περισσότερο ως “αθώα φάρμακα” που θα σας απαλλάξουν από τον πόνο είναι χημικά πανομοιότυπα με την ηρωίνη… Χιλιάδες θάνατοι, μόνο στις Η.Π.Α. καταγράφονται κάθε χρόνο από αυτά τα φάρμακα. Πέρα όμως κι από τον κίνδυνο να χάσετε τη ζωή σας, υπάρχει και ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος να εθιστείτε πριν καν το καταλάβετε. Ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων των Η.Π.Α., προειδοποίησε πρόσφατα, ότι ακόμα και μία μόνο συνταγογράφηση, μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό!

Επειδή λοιπόν, καμία φαρμακευτική εταιρεία δεν πρόκειται να σας προειδοποιήσει για τους πραγματικούς κινδύνους των χημικών σκευασμάτων πης, από τα οποία θησαυρίζουν, μπορείτε να σκεφτείτε άλλες πιο φυσικές λύσεις για την αντιμετώπιση του πόνου.

Προτού καταφύγετε σε κάποιο παυσίπονο,  εξαντλήστε όλες τις άλλες διαθέσιμες επιλογές. Οι κίνδυνοι για την υγεία που συνδέονται με αυτά τα φάρμακα είναι σημαντικοί, ενώ ο εθισμός σ’ αυτά προκαλεί εξίσου μεγάλη ανησυχία. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα από 16 εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης του πόνου χωρίς φάρμακα. Αυτές οι επιλογές προσφέρουν ανακούφιση από τον πόνο χωρίς τους κινδύνους για την υγεία που μπορεί να προκαλέσουν τα φάρμακα, ακόμα και όσα λαμβάνονται χωρίς συνταγή γιατρού. Ο κατάλογος δεν αποτελεί τη μοναδική λύση που μπορείτε να εφαρμόσετε. Ωστόσο, περιέχει μερικές από τις καλύτερες μεθόδους που γνωρίζω. Καταλαβαίνω φυσικά ότι υπάρχουν φορές που ο πόνος είναι τόσο σοβαρός, ώστε η συνταγογράφηση φαρμάκων είναι απαραίτητη. Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις όμως μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε μαζί με τα φάρμακα και ενδέχεται να καταφέρετε τουλάχιστον να μειώσετε τη δόση τους. Αν έχετε κάποιο πόνο που είναι υποφερτός, δοκιμάστε αυτές τις μεθόδους πρώτα, πριν καταφύγετε σε συνταγογραφούμενα παυσίπονα παντός είδους.

1. Εξαλείψτε ή μειώστε σε μεγάλο βαθμό τα περισσότερα δημητριακά και τα σάκχαρα από τη διατροφή σας.
Αποφεύγοντας τα δημητριακά και τα σάκχαρα θα μειώσετε τα επίπεδα ινσουλίνης και λεπτίνης καθώς και την αντίσταση στην ινσουλίνη και τη λεπτίνη, γεγονός που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς λόγους παραγωγής φλεγμονωδών προσταγλανδινών. Γι’ αυτό και η διακοπή κατανάλωσης ζάχαρης και γλυκών είναι τόσο σημαντική για τον έλεγχο του πόνου αλλά και άλλων χρονίων ασθενειών.

2. Καταναλώστε υψηλής ποιότητας ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ζωικής προέλευσης. Προσωπικά καταναλώνω έλαιο κριλ.
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα αποτελούν τις πρόδρομες ουσίες των μεσολαβητών της φλεγμονής που ονομάζονται προσταγλανδίνες. (Στην πραγματικότητα, με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και τα αντιφλεγμονώδη παυσίπονα επιδρώντας στις προσταγλανδίνες.)

3. Ενισχύστε την παραγωγή βιταμίνης D από τον οργανισμό σας.
Αυτό θα το καταφέρετε με τακτική και σωστή έκθεση στον ήλιο, γεγονός που μέσα από διαφορετικούς μηχανισμούς θα βοηθήσει στη μείωση του πόνου.

4. Χειροπρακτική.
Πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι η χειροπρακτική είναι πολύ πιο ασφαλής και λιγότερο δαπανηρή συγκριτικά με τις θεραπείες της κλασικής ιατρικής, ειδικά όταν εφαρμόζεται για πόνους στη μέση. Οι γιατροί με εξειδίκευση στη χειροπρακτική, την οστεοπαθητική και τη νατουροπαθητική είναι αξιόπιστοι δεδομένου ότι έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα στη διαχείριση των μυοσκελετικών διαταραχών. Οι συγκεκριμένοι ειδικοί διαθέτουν ολοκληρωμένη κατάρτιση στα μυοσκελετικά προβλήματα.

5. Ο βελονισμός μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση διαφόρων ειδών πόνου.
Έρευνες έχουν δείξει σαφή και ισχυρή επίδραση του βελονισμού στη θεραπεία του πόνου στην πλάτη, τον αυχένα και των ώμων, καθώς και της οστεοαρθρίτιδας και του πονοκεφάλου.

6. Η Φυσικοθεραπεία και το μασάζ.
Και η φυσικοθεραπεία και το μασάζ έχουν αποδειχτεί ότι είναι εξίσου αποτελεσματικά όσο και μια χειρουργική επέμβαση για επώδυνες καταστάσεις όπως είναι η ρήξη χόνδρου και η αρθρίτιδα.

7. Η ασταξανθίνη.
Η ασταξανθίνη είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά λιποδιαλυτά αντιοξειδωτικά. Διαθέτει πολύ ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά από τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Συνήθως απαιτούνται υψηλές δόσεις και μπορεί να χρειαστείτε 8 mg ή και περισσότερα καθημερινά για να δείτε αποτελέσματα.

8. Τζίντζερ.
Αυτό το βότανο διαθέτει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο και τις στομαχικές διαταραχές. Το φρέσκο τζίντζερ μπορείτε να το καταναλώσετε ως τσάι ή τριμμένο σε χυμό λαχανικών.

9. Κουρκουμίνη.
Σε μια μελέτη βρέθηκε ότι όσοι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα κατανάλωναν 200 mg κουρκουμίνης καθημερινά μαζί με τη θεραπεία που ακολουθούσαν, κατάφεραν να μειώσουν τον πόνο ενώ παρουσίασαν αυξημένη κινητικότητα των αρθρώσεων. Σε παλαιότερη μελέτη διαπιστώθηκε επίσης ότι το εκχύλισμα κουρκουμά που αποτελείται από κουρκουμινοειδή μπλοκάρει τις φλεγμονώδεις οδούς εμποδίζοντας αποτελεσματικά την υπερπαραγωγή μιας πρωτεΐνης που προκαλεί οίδημα και πόνο.

10. Μποσουέλια.
Αυτό το βότανο, γνωστό επίσης ως «Ινδικό λιβάνι», περιέχει ειδικά ενεργά αντιφλεγμονώδη συστατικά. Το χρησιμοποιώ πολύ συχνά, διότι έχω δει θετικά αποτελέσματα σε πολλούς ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

11. Βρομελίνη.
Αυτό το ένζυμο, το οποίο υπάρχει στον ανανά, αποτελεί ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες. Μπορείτε να το πάρετε σε μορφή συμπληρώματος ή να φάτε φρέσκο ανανά, συμπεριλαμβανομένου και μέρους του κοτσανιού, το οποίο είναι πλούσιο σε βρομελίνη.

12. Νυχτολούλουδο, μαύρη σταφίδα και έλαιο βόραγου.
Όλα αυτά περιέχουν το ουσιώδες λιπαρό οξύ γάμμα-λινολενικό οξύ (GLA), το οποίο βοηθά στη θεραπεία των πόνων της αρθρίτιδας.

13. Kρέμα καγιέν.
Ονομάζεται επίσης κρέμα καψαϊκίνης και προέρχεται από αποξηραμένη καυτερή πιπεριά. Ανακουφίζει από τον πόνο μειώνοντας την παραγωγή της ουσίας Ρ από τον οργανισμό, ένα χημικό συστατικό των νευρικών κυττάρων που μεταδίδει τα σήματα πόνου στον εγκέφαλο.

14. Η ιατρική κάνναβη έχει μακρά ιστορία ως φυσικό αναλγητικό.
Προς το παρόν, 20 αμερικανικές πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει την κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς. Οι φαρμακευτικές ιδιότητές της οφείλονται στις μεγάλες ποσότητες (περίπου 10-20%) κανναβιδιόλης (CBD), τερπενίων και φλαβονοειδών. Υπάρχουν ποικιλίες κάνναβης που περιέχουν πολύ χαμηλό επίπεδο τετραϋδροκανναβινόλης (THC), το ψυχοτρόπο συστατικό της μαριχουάνας, και υψηλό επίπεδο κανναβιδιόλης. Το περιοδικό «Journal of Pain» που εκδίδεται από την Αμερικανική Εταιρεία Θεραπείας Πόνου, περιέχει έναν μακρύ κατάλογο μελετών για τις αναλγητικές επιδράσεις της κάνναβης.

15. Μέθοδοι όπως η γιόγκα, οι βασικές ασκήσεις, ο βελονισμός, ο διαλογισμός, οι ζεστές και κρύες κομπρέσες και άλλες τεχνικές νου και σώματος.
Όλες αυτές οι τεχνικές μπορούν επίσης να ανακουφίσουν από τον πόνο χωρίς φάρμακα.

16. Η γείωση ή το περπάτημα με γυμνά πόδια.
Η Γείωση μπορεί επίσης να προσφέρει κάποια ανακούφιση από τον πόνο καταπολεμώντας τη φλεγμονή.


Πηγές και αναφορές για το παραπάνω άρθρο.
articles.mercola.com
TodayIFoundOut.com July 2014
TodayIFoundOut.com July 2014
TodayIFoundOut.com July 2014
TodayIFoundOut.com July 2014
WebMD February 11, 2014
University of North Carolina April 25, 2011
Medpage Today February 19, 2012
Scientific American July 1, 2014
BMJ 2014;349:g4424
Medicinenet.com March 7, 2014
Forbes July 2, 2014
TodayIFoundOut.com July 2014
Pain Medicine October 23, 2013
NIH News June 6, 2012
Medical News Today April 25, 2013
Baltimore Sun April 21, 2010
Reuters Videos Online February 5, 2014
New York Times February 2, 2014
Arthritis & Rheumatism, Volume 54, Issue 11, pages 3452–3464, November 2006
Journal of Pain April 2004: 5(3); S52

Journal of Pain, Cannabis studies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Προσοχή !!! Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το blog έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή κάποια θεραπεία, συμβουλέψου έναν διατροφολόγο ή έναν ιατρό ή άλλον ειδικό υγείας.